Krimi

Košickú nemocnicu podpálil 16-ročný mladík, putuje do väzby! Hrozia mu roky za mrežami

Polícia obvinila osobu, ktorá mala spôsobiť požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Košickú nemocnicu podpálil 16-ročný mladík, putuje do väzby! Hrozia mu roky za mrežami
Zdroj: Polícia SR - Košický kraj

V prípade dokázania viny hrozí tejto osobe trest odňatia slobody v trvaní desať až 15 rokov. Košická krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Polícia vzniesla obvinenie z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. „Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej osoby do vyšetrovacej väzby,“ priblížila polícia. Podľa informácií TV Joj košický mestský súd návrhu prokurátora na vzatie obvineného do väzby vyhovel.

Požiar v UNLP so silným zadymením vypukol 7. marca zhruba hodinu po polnoci na I. psychiatrickej klinike, ktorá sa nachádza na štvrtom poschodí nemocnice na Triede SNP.

Uhasiť sa ho podarilo skoro ráno. Z monobloku evakuovali 404 zo 766 ľudí. Podľa hasičov sa pri požiari v dôsledku nadýchania splodín zranilo deväť ľudí, výšku priamej škody predbežne určili na 100-tisíc eur. Nemocnica funguje po požiari bez obmedzení.

Ako uvádza portál TV Noviny, má ísť o 16-ročného mladíka, ktorý sa k skutku priznal. Obvinený sa liečil na psychiatrii. Policajti ho chytili na úteku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM