Aktualizované Eva Mikulová Správy

Medzi novými pozitívne testovanými osobami na koronavírus sú aj Košičania

Na Slovensku bolo v stredu otestovaných rekordný počet osôb až 4772 z toho 81 testov bolo pozitívnych. Najviac prípadov je z Košického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Medzi novými pozitívne testovanými osobami na koronavírus sú aj Košičania
Zdroj: TASR
Zdroj: https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/

Rekordný počet testovaných osôb na koronavírus našťastie nepriniesol rekordný počet pozitívnych ľudí. V stredu 22. apríla bolo otestovaných 4772 vzoriek, z toho 81 bolo pozitívnych, čo je necelé 2 percenta z celkového počtu testov.

Za uplynulý deň najviac prípadov pribudlo v Košickom kraji, až 21 a momentálne má náš kraj od začiatku pandémie pozitívne otestovaných 224 ľudí. Samozrejme z tohto počtu sú už mnohí vyliečení.

Medzi pozitívne testovanými sú i tri ženy a 1 muž z Košíc a žena a muž sú z Beniakoviec v okrese Košice – okolie.

Najviac nakazených v kraji pribudlo v Michalovskom okrese, až 11.

Jeden hospitalizovaný

Na Klinike infektológie a cestovnej medicíny UNLP Košice leží momentálne jeden pozitívny pacient s ochorením COVID-19 a je v stabilizova­nom stave.

„Na ambulancii tejto kliniky sme včera v súvislosti s koronavírusom vyšetrili a vzorky odobrali spolu 9 pacientom, z toho nikto nebol prijatí na hospitalizáciu. Čo sa týka Drive- in testovania, včera bolo na tomto odbere vyšetrených 23 osôb. Ústav lekárskej a klinickej mikrobiológie včera testoval spolu 47 vzoriek, jedna bola pozitívna- práve od u nás hospitalizovaného pacienta,“ informovala nás hovorkyňa UNLP Ivana Vaněková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM