Alexandra Kolínská Samospráva

Mesto Košice chce sprísniť kontroly v školských jedálňach: Pozrite sa, čo je za tým!

Košický magistrát sa rozhodol sprísniť kontroly v školských jedálňach. Mesto zároveň prosí rodičov o spoluprácu. Prečítajte si dôvody tohto kroku.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Košice chce sprísniť kontroly v školských jedálňach: Pozrite sa, čo je za tým!
Zdroj: TASR

Mesto Košice sprísnilo kontroly v školských jedálňach vzhľadom na medializovaný prípad vynášania potravín zamestnancami z jedálne Základnej školy Park Angelinum. Celý prípad postúpilo na prešetrenie polícii. Ako ďalej uviedla hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová, kontrolu podmienok skladovania či manipulovania s potravinami, ktoré sú určené na konzumáciu pre deti, vykonáva Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach, avšak takéto kontroly pravidelne robí aj mesto Košice. „Odteraz budú ešte častejšie, podrobnejšie a oveľa prísnejšie,“ konštatovala.

Oddelenie školstva košického magistrátu vydalo s platnosťou od 10. apríla zákaz donášky a uchovávania surovín a potravinárskych výrobkov určených k osobnej spotrebe v kuchyni a pomocných priestoroch, vrátane skladov, nevynímajúc prípady, ak sa zamestnanec preukáže dokladom o zaplatení týchto produktov.

„Porušenie uvedeného zákazu je považované za porušenie pracovnej disciplíny a voči zamestnancovi budú vyvodené všetky zákonné dôsledky. Aj z tohto dôvodu žiadame o súčinnosť rodičov a prosíme ich, aby svoje podnety a podozrenia na porušovanie spomínaného zákazu adresovali na mesto Košice – oddelenie školstva alebo priamo primátorovi prostredníctvom mailu obcianskalinka@kosice.sk a antikorupčnej schránky zriadenej vo vestibule Magistrátu mesta Košice,“ uviedla Šnajdárová. Mesto konalo na základe podnetu TV JOJ, ktorá od nespokojných rodičov žiakov získala zábery, ako niektorí zamestnanci školy Park Angelinum vynášajú z jedálne v škatuliach a taškách potraviny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM