Michal Lendel Správy

Mesto mimoriadne vypne svetlo: Vieme kedy, prečo a kde!

Niektoré ulice v Košiciach ostanú na čas potme. Mesto sa totiž rozhodlo sa zapojiť do čoraz známejšieho medzinárodného projektu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto mimoriadne vypne svetlo: Vieme kedy, prečo a kde!
Zdroj: Webnoviny.sk

Hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová dnes informovala o tom, že Košice sa tak ako každý rok opäť pripoja k tým, ktorí chcú podporiť významnú ekologickú akciu Hodina Zeme, ktorá každý rok spojí spoločnou myšlienkou viac ako miliardu ľudí na celom svete vo viac ako 6 000 mestách a obciach.

Už najbližšiu sobotu bude v čase od 20:30 do 21:30 hodiny vypnuté verejné osvetlenie na ulici Južná trieda, od križovatky ulice Jantárová až po križovatku ulice Južná trieda – Barčianska, vrátane mosta VSS.

„Ide o priemyselnú oblasť z nízkym pohybom chodcov, vypnutých bude celkovo 177 svietidiel s príkonom cca 34 500 W,“ povedala hovorkyňa. K akcii sa môžu pridať aj obyvatelia mesta a to tak, že v sobotu o 20:30 hodine zhasnú takisto na hodinu svetlá vo svojich domácnostiach či firmách a pridajú sa tak k celosvetovej ekologickej akcii.

„Vypnutím časti verejného osvetlenia na jednu hodinu počas ekologickej akcie Hodina Zeme nepoukážeme iba na hrozby globálneho otepľovania a svetelného znečistenia našej planéty, ale z pozitívneho hľadiska aj na šetrenie financií obyvateľov nášho mesta,“ zdôraznil primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý vyjadril svoje potešenie nad tým, že sa naše mesto opäť, tak ako aj v minulých rokoch, zapojí do podujatia Hodina Zeme a spolu s mnohými svetovými metropolami prispeje k šetreniu energiami a v nemalej miere i ochrane životného prostredia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM