Zuzana Vajayová Rôzne

Mesto sa pripravuje na privítanie Nového roka

Po Vianociach, ktoré väčšina ľudí vníma ako sviatky pokoja, mieru a majú skôr duchovný rozmer, sa Košice chystajú na privítanie Nového roka.

„Zábavný silvestrovský program pri súsoší Immaculata pripravuje mesto Košice na posledný deň roka so začiatkom od 20.00 h. V moderovanom programe Silvester 2010 vystúpia DJ Pepo, Midas, The Clear, D. S. Studio, Marián Čekovský and Band, Miro Šmajda so skupinou Rosemaid, Pavol Janák alias Michael Jackson. Súčasťou programu bude príhovor primátora mesta Košice Richarda Rašiho a polnočný ohňostroj,“ povedala Katarína Angelovičová z komunikačného referátu Magistrátu mesta Košice.

Dodala, že predajcovia v stánkoch na Hlavnej ulici sa môžu rozhodnúť, či budú mať stánky naďalej otvorené aj počas Silvestra.“ Aj počas Silvestra však budú môcť predávať iba doterajší sortiment alkoholických nápojov, teda varené víno a medovinu,“ spresnila Angelovičová.

Mestská polícia Košičanov a návštevníkov mesta upozorňuje, že ani počas silvestrovskej noci nemožno prinášať a konzumovať na Hlavnej ulici alkoholické nápoje. „Jedinou tolerovanou výnimkou bude šampanské. Príslušníci mestskej polície budú aj v poslednú noc roka chrániť majetok občanov a mesta a tiež zdravie zabávajúcich sa ľudí," uviedol Slavomír Pavelčák, zástupca náčelníka Mestskej polície v Košiciach.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM