Eva Mikulová Samospráva

Mesto vyčlenilo vyše 50 karanténnych miest pre zamestnancov košických nemocníc, FOTO

Košické nemocnice budú aj v čase zhoršovania situácie so šírením koronavírusu poskytovať bezpečnú zdravotnú starostlivosť pre všetkých pacientov z mesta a kraja.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyčlenilo vyše 50 karanténnych miest pre zamestnancov košických nemocníc, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Zástupcovia nemocníc sa zhodli na potrebe nájsť karanténne miesto pre tých zamestnancov nemocníc, u ktorých sa vyskytlo podozrenie na prítomnosť nového koronavírusu a z obáv o bezpečnosť svojich najbližších radšej nechcú byť v ich blízkosti, pokiaľ nemajú výsledky testov.

V takomto karanténnom mieste by zamestnanci Detskej fakultnej nemocnice, Východoslovenského onkologického ústavu, Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb, Nemocnice Agel Košice-Šaca a košického pracoviska Nemocnice sv. Michala prečkali izolovaní od svojich rodín tento čas.

Mesto poskytlo priestory

"Vyčleňujeme vyše 50 miest v našich karanténnych zariadeniach pre košické nemocnice, lekárov v prvej línii ako aj pre všetkých tých, ktorí potrebujú pomoc, aby sme im poskytli priestor, kde môžu byť v bezpečí. Aj toto je jednou z foriem našej pomoci pre tých, ktorí sa v prvej línii starajú o to najdôležitejšie a to zdravie nás všetkých,“ uviedol primátor Jaroslav Polaček.

Mesto Košice v areáli Bytového podniku mesta Košice (BPMK) na Južnom nábreží prerobilo bývalé administratívne priestory tak, aby ich mohli využívať zamestnanci nemocníc počas pobytu v karanténe.

V jednej z budov sa nachádza 27 lôžok, ktoré spĺňajú všetky požiadavky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ). Neďaleko je vybudované aj karanténne mestečko, ktoré poskytuje ďalších 24 miest.

Primátor pripomenul, že mesto v týchto dňoch dokončuje prípravu ďalšej budovu, v ktorej bude zhruba 30 miest.

Tie môžu využiť zamestnanci mesta, mestských podnikateľov a organizácií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, ktorí budú priamo alebo nepriamo zasiahnutí šírením nového koronavírusu a zostanú v karanténe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM