Veronika Hunyadiová Krimi

Mestská polícia zadržala cudzinca bez dokladov

Muž sa správal podozrivo, hliadka ho preverila a zistila zaujímavé skutočnosti.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia zadržala cudzinca bez dokladov
Zdroj: Mesto Košice

V stredu (22.7.) popoludní spozorovala hliadka Mestskej polície v Košiciach (MsP) na ulici Nižná Úvrať vo Vyšnom Opátskom podozrivo sa správajúceho muža, okolo ktorého sa nachádzali odpadky.

Pri následnej kontrole sa ukázalo, že nejde o slovenského občana. Muž bol slušne jazykovo vybavený a plynule rozprával po nemecky, anglicky a rusky.

Po výzve košických mestských policajtov, aby preukázal svoju totožnosť cestovným pasom alebo iným dokladom totožnosti, poznamenal, že nemá žiadne doklady a takýmto spôsobom cestuje už dlhší čas.

Hliadke MsP spresnil, že cestuje z Nemecka a cez Rakúsko, Česko a Slovensko ma namierené na Ukrajinu. Odtiaľ sa potom chcel dostať do Kazachstanu.

Skončil na policajnej stanici

Po preverení zistili mestskí policajti, že pred nimi stojí 39-ročný Viačeslav Slava. Rodák z Kazachstanu sa dlhodobo zdržiaval v Nemecku pod menom Sam Hubert.

„Vzhľadom k zisteným skutočnostiam vzniklo podozrenie, že tento muž je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu nedovoleného prekročenia štátnej hranice. Naši príslušníci následne privolali hliadku Obvodného oddelenia PZ Košice – Nad Jazerom. Tá potom kontaktovala cudzineckú políciu, ktorá rozhodla o jeho zadržaní a prevezení na policajné oddelenie,“ informoval náčelník MsP Slavomír Pavelčák.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM