Eva Mikulová Krimi

Mestskí policajti zabránili vlakovému nešťastiu a našli zlodeja liekov

Veľké šťastie v nešťastí mal muž, ktorého auto „uväznili“ závory v utorok dopoludnia na koľajisku pri železničnej stanici Košice – predmestie.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti zabránili vlakovému nešťastiu a našli zlodeja liekov
Zdroj: TASR

Keď auto uviazlo na koľajisku, tak práve vtedy prechádzala okolo motorizovaná hliadka košickej mestskej polície (MsP) zo stanice Košice – Juh.

„Keď policajti zbadali spustené závory a vozidlo v koľajisku, neváhali ani sekundu. Vystúpili z auta, ručne zdvihli závoru a umožnili tak vodičovi opustiť nebezpečné miesto. Krátko na to tadiaľ prešiel vlak, a len vďaka rýchlemu a profesionálnemu zásahu príslušníkov MsP nedošlo k vážnej nehode s fatálnymi následkami. V ohrození života totiž nebol iba vodič zakliesneného vozidla, ale aj cestujúci, ktorí čakali na "malej“ železničnej stanici," informuje mesto na svojej stránke.

Mestskí policajti pomohli tento týždeň dolapiť aj osobu, ktorá bola podozrivá z krádeže. Hliadka zo stanice Košice Juh vyslaná do lekárne na Južnej triede, kde ukradli lieky.

Z trestného činu krádeže boli podozrivé dve osoby, pričom pracovníčka lekárne poskytla príslušníkom mestskej polície presný popis týchto osôb.

Hliadka pri pátraní po podozrivých osobách spolupracovala s pracovníkom operačného strediska, ktorý obsluhuje kamerový systém mestskej polície.

Na základe inštrukcií z operačného strediska sa hliadke mestskej polície Košice Juh podarilo vypátrať a za pomoci donucovacích prostriedkov aj zadržať jednu podozrivú osobu.

Tú po zadržaní spoločne s ukradnutým tovarom odovzdali príslušníkom Policajného zboru SR.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM