Futbal

MFK čaká náročná séria: Všetko sa začne už cez víkend šlágrom kola v Trnave

Šlágrom 26. kola futbalovej Corgoň ligy bude súboj medzi Spartakom Trnava a MFK Košice. Aktérov sobotňajšieho zápasu delí v tabuľke jediný bod. Hostia pricestujú do malého Ríma s povesťou mužstva so skvele fungujúcou defenzívou, ktorej výsledkom je 651-minútová nepriestrelnosť brankára Tofiloského .

Ilustračný obrázok k článku MFK čaká náročná séria: Všetko sa začne už cez víkend šlágrom kola  v Trnave
Zdroj: TASR

Košičania zápasom v Trnave odštartujú náročnú sériu. Následne hostia Slovan Bratislava, v 28. kole cestujú do Senice a potom ich preverí ďalší tím z čela tabuľky AS Trenčín. Na jar však zverenci Radoslava Látala neinkasovali ani v jednom zo šiestich ligových duelov a čisté konto si udržali aj v pohári proti Ružomberku.

V CL majú bilanciu 4–2–0, vďaka čomu sa v tabuľke vyhupli na tretie miesto zaručujúce štart v predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015. Trnavský Spartak v posledných troch zápasoch prekročil svoj tieň priemernosti, keď zdolal Senicu (1:0), Trenčín (3:1) i Myjavu (3:0) a útočí na horné poschodia tabuľky. Náboj a motivácia v zápase dvoch tradičných bášt slovenského futbalu chýbať nebude.

„Musím úprimne povedať, že sme všetci milo prekvapení z toho, ako sa nám darí. Na jar sme ešte neinkasovali, svedčí to o našej pevnej defenzíve a povzbudzuje to celé mužstvo. Keď sa nám darí vzadu, hrá sa lepšie aj útočiacim hráčom. Všetko so všetkým súvisí,“ skonštatoval kapitán Košíc Miroslav Viazanko, ktorý verí, že jeho mužstvo môže dosiahnuť vysoké ciele.

„Sú pred nami náročné zápasy. Nemôžeme zaspať na vavrínoch, hoci doterajší priebeh jari je vynikajúci. Ak budeme pokračovať v nastúpenom trende, tak verím, že aj na konci sezóny budeme mať dobrý pocit z našich úspechov. Ale to je ešte veľmi ďaleko,“ citoval Viazankove slová portál corgonliga.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM