Michal Lendel Správy

Milión eur na košické výtlky: Mesto naplánovalo veľké opravy na cestách!

Mesto využilo prvé tohtoročné teplejšie dni aj na to, aby vyšlo v ústrety motoristom. S opravami sa už začalo takmer na hlavných košických ťahoch, no veľké opravy výtlkov by mohli začať na košických cestách v apríli.

Ilustračný obrázok k článku Milión eur na košické výtlky: Mesto naplánovalo veľké opravy na cestách!
Zdroj: TASR

Ako o veci informoval vedúci referátu Juraj Cichanský, mesto opravovalo cesty i v zime, ale išlo však iba o havarijné prípady vzhľadom na to, že sa používali a ešte i doteraz používajú len náhradné technológie. „Momentálne totiž ešte stále nie je vhodné počasie na to, aby boli spustené do prevádzky zariadenia na výrobu asfaltom obaľovaných zmesí,“ vysvetlil Cichanský.

V tomto prípade pomôže odborníkom pri likvidácii časti výtlkov oprava mosta na Hlinkovej ulici. „Keďže tam robia dokončovacie práce a treba spraviť povrchové úpravy asfalto-betónom, využijeme spustenie zariadenia a časť zmesi použijeme na opravu výtlkov. S opravami sme už začali, výtlky opravujeme na hlavných ťahoch v celom meste,“ podotkol Cichanský.

Na stavebnú údržbu komunikácií je v rozpočte mesta vyčlenených 1,5 milióna eur, z toho na opravy výtlkov milión eur. Ide o rovnakú sumu, akú mal referát dopravy k dispozícii aj minulý rok. Našťastie, tohtoročná zima bola oveľa miernejšia ako tá predchádzajúca, preto ani nedošlo k tak výrazným poškodeniam povrchu vozoviek.

Obaľovacia súprava bude síce kvôli mostu Hlinkova spustená iba niekoľko dní, mesto však chce túto príležitosť využiť naplno. „Referát dopravy mesta Košice predpokladá, že by reálne mohli začať s prvými veľkými opravami výtlkov v meste začiatkom apríla,“ dodala hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM