Eva Mikulová Správy

Stop problémovým cestujúcim! Na bezpečnosť v košickej MHD budú dohliadať policajti

Bezpečnostné opatrenia sa budú robiť vždy počas celého dňa, ale je možné očakávať zvýšené kontroly aj na nočných spojoch MHD.

Ilustračný obrázok k článku Stop problémovým cestujúcim! Na bezpečnosť v košickej MHD budú dohliadať policajti
4
Galéria
Zdroj: TASR

V predchádzajúcich dňoch sa uskutočnilo spoločné pracovné stretnutie zástupcov Dopravného podniku mesta Košice, Mesta Košice, Mestskej polície Košice a Krajského riaditeľstva  Policajného zboru SR z dôvodu začatia spolupráce na kontrole bezpečnosti vo vybraných linkách MHD.

Je pripravený plán spolupráce všetkých zainteresovaných zložiek, ich prvé aktivity sa začnú už v prvom septembrovom týždni. Opatrenia budú vo viacerých rovinách.

Prvé kontroly

Prvé kontroly sa uskutočnia už v pondelok 2. septembra na spojoch Učňovská (Šaca smer mesto), linka 56 a Učňovská (Šaca smer mesto), linka 52 a popoludní na linkách Moldavská, Obchodné centrá (Kaufland smer Šaca), linka 52 a Moldavská, Obchodné centrá (Kaufland smer Šaca), linka 56.

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček a zástupca Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR si pôjdu v pondelok popoludní preveriť priebeh kontroly na linke č. 52.

Pôjde o spoločné kontroly cestujúcej verejnosti príslušníkmi Mestskej polície a revízormi DPMK, ako aj o námatkové kontroly dodržiavania platného prepraveného poriadku z dôrazom na vylúčenie z prepravy cestujúcich bez cestovného lístka, ale aj cestujúcich, ktorí svojim správaním, alebo oblečením sú na príťaž ostatným cestujúcim.

Koniec problémom?

“V spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru SR sme vyčlenili 4 príslušníkov mestskej a 4 príslušníkov štátnej polície, ktorí budú dohliadať na bezpečnosť vo vybraných linkách MHD. Presné miesta a časy budú vypracovávané priebežne podľa aktuálneho stavu. Veríme, že pozitívne zmeny zachytia všetci cestujúci.” uviedol zástupca náčelníka Mestskej polície Košice Sla­vomír Pavelčák

Opatrenia sa budú uskutočňovať vždy počas celého dňa, ale je možné očakávať zvýšené kontroly aj na nočných spojoch MHD.

Presné miesta, úseky a časy ďalších spoločných kontrol v MHD budú policajti vykonávať na pokyn dispečerov DPMK tak, aby sa problémoví cestujúci na ktorých sa verejnosť sťažovala stali minulosťou.

Foto: ilustračné, TASR

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM