Zuzana Vajayová Rôzne

Na košický maratón dohliadnu policajti, niektoré cesty uzavrú

Na nerušený priebeh 88. ročníka košického Medzinárodného maratónu mieru (MMM), ktorý odštartuje v nedeľu (2.10.), dohliadnu policajti.

Ako dnes TASR informovala krajská hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová, zabezpečia aj plynulosť cestnej premávky.

Už vo štvrtok 29. septembra pre podujatie uzavrú ulice v okolí Námestia Osloboditeľov, ďalšie uzávery sú naplánované na víkend.

Trať maratónu sa začne na Hlavnej ulici v Košiciach (štart) a pokračuje cez ulice Komenského – Kostoliansku – Vodárenskú – Hlinkovú – Národnú triedu – Gorkého – Štefánikovu – Jantárovu – Južnú triedu – Námestie Osloboditeľov – Južnú triedu – Holubyho – Rastislavovu – Moyzesovu – Československej armády – Watsonovu – Komenského – Hlavnú – prechod cez cieľ a ešte raz druhé kolo po uvedenej trase.

V sobotu 1. októbra bude uzatvorené Námestie Maratóna mieru a obchádzka bude regulovaná na mieste policajtmi od 18.30 do 19.45 h. V nedeľu 2. októbra od 8.30 do 15.00 uzavrú ulice po trati pretekov a vybrané priľahlé ulice.

„Od večerných hodín vo štvrtok 29. septembra dôjde k uzávere ulíc v okolí Námestia Osloboditeľov, konkrétne pôjde o Námestie Osloboditeľov, ulice Rooseveltovu, Krmanovu, Pribinovu z dôvodu príprav a výstavby tribúny,“ uviedla Mésarová.

Hovorkyňa informovala aj o štyroch naplánovaných obchádzkových trasách v deň maratónu v nedeľu 2. októbra.

Doprava na trase Košice – Družstevná nad Hornádom bude presmerovaná cez obec Ťahanovce. Z Gemerskej ulice bude premávka voľná s odbočením vpravo na Rastislavovu – smer Cintorínska ulica (verejný cintorín), z Rastislavovej smerom k Fakultnej nemocnici bude premávka uzatvorená.

Na Staničné námestie, vlakovú a autobusovú stanicu sa bude možné dostať z ulice Palackého cez Bajzovú, z Južnej triedy (cez Jantárovú a Protifašistických bojovníkov) a z ulice Rampová alebo Trolejbusová cez Alvinczyho a Svätoplukovu.

„Prepojenie štátnych ciest II/547 Spišská Nová Ves a I/50, smer Rožňava, bude od ulice Čermeľskej po ulicu Havlíčkova, Hurbanova na ulicu Watsonovú – Festivalové námestie – Triedu SNP – Moldavskú. V opačnom smere po Festivalové námestie – Watsonová cez Urbankovú na Čermeľskú,“ doplnila Mésarová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM