Správy

Na Letisko Košice a k priemyselnému parku pôjde električka i nová cesta

S novým japonským investorom, ktorý sa usídli pri letisku, prichádza aj potreba budovania infraštruktúry. Minister sľubuje štvorprúdovku.

Ilustračný obrázok k článku Na Letisko Košice a k priemyselnému parku pôjde električka i nová cesta
Zdroj: TASR

S novým košickým závodom firmy Minebea Slovakia, v ktorom má pracovať zhruba 1100 ľudí, bude potrebné riešiť otázku dopravy do priemyselného parku pri košickom letisku.

Podľa ministra hospodárstva Petra Žigu (Smer-SD) je v príprave vybudovanie novej štvorprúdovej cesty, ako aj električkovej trate do tejto časti mesta.

„Hovoríme o ceste spod Perešského mosta až po letisko a o električkovej trati, ktorá by mala mať zastávku na letisku a mala by slúžiť nielen pre pracovníkov firmy Minebea, ale pre celý priemyselný park a pre samotné letisko. Vláda už vyčlenila na túto infraštruktúru peniaze v objeme asi 24 miliónov eur,“ uviedol Žiga pre novinárov na štvrtkovom slávnostnom otvorení nového závodu.

Podľa ministra sa začína so všetkými prípravnými prácami na vybudovanie novej infraštruktúry. „Je na to určená štátna firma MH Invest, ktorá už komunikuje s vyšším územným celkom alebo príslušnými orgánmi na mestskej úrovni. Myslím si, že do troch rokov by tu mali ľudia vedieť prichádzať, či už električkou, alebo po novej ceste,“ dodal Žiga.

Japonský investor MinebeaMitsumi plánuje v nadchádzajúcich rokoch celkové investície do výrobného závodu a výskumno-vývojového centra v Košiciach so zameraním na automobilový priemysel za viac ako 60 miliónov eur.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM