Veronika Hunyadiová Správy

Na otvorenie obchodného domu si ešte počkáme. Plány zabrzdila pandémia

V obchodnom dome budú okrem supermarketu aj predajne drogérie, kvetov, hračiek či kníh. Na svoje si prídu aj milovníci zábavy, vďaka modernému kinu s niekoľkými kinosálami.

Ilustračný obrázok k článku Na otvorenie obchodného domu si ešte počkáme. Plány zabrzdila pandémia
3
Galéria

Práce na premene bývalého Tesca (predtým Hornád, Prior, K-Mart) na Hlavnej 111 sa chýlia ku koncu. Nový obchodný dom URBAN by mal byť hotový už čoskoro.

Otvorenie sa blíži

Majiteľom budovy je investičná a developerská spoločnosť ARKON, a. s., ktorá získala budovu v máji 2019. Rekonštrukcia sa začala v októbri 2019 a pôvodne mala trvať rok. Podľa manažéra pre obchodný rozvoj spoločnosti Matúša Dunaja priebeh rekonštrukcie ovplyvnili aj obmedzenia v dôsledku pandémie.

„Väčšinu stavebných a rekonštrukčných prác, ktoré sú v našej kompetencii ako developera, ako aj interiérové úpravy plánujeme ukončiť v priebehu marca tohto roka. Ako posledné pred otvorením obchodného domu budeme riešiť dočistenie a vyspravenie umeleckej fasády," upresnil Dunaj pre Dnes24.

Pôvodný vzhľad budovy s fasádou, ktorá je charakteristickým prvkom obchodného domu, ostane zachovaný.

Obchodný dom by mali otvoriť najneskôr na jar, presný termín ale známy nie je. „Rozhodnutie o termíne otvorenia závisí nielen od celkovej pandemickej situácie, ale do veľkej miery aj od situácie u našich obchodných partnerov a nájomcov,“ vysvetlil Dunaj.

Služby, gastro aj zábava

V obchodnom dome budú okrem supermarketu aj predajne drogérie, kvetov, hračiek či kníh. Na jednom z poschodí bude mať svoje miesto tzv. food hall s niekoľkými reštauráciami a prevádzkami rýchleho občerstvenia. Na svoje si prídu aj milovníci zábavy, vďaka modernému kinu s niekoľkými kinosálami.

„Zatiaľ počítame s otvorením časti prevádzok najneskôr v priebehu jari tohto roka, pričom pôjde najmä o prevádzky ponúkajúce potraviny a každodenné tovary a služby, ktoré sú situované v podzemí a na prvých dvoch podlažiach,“ dodal. K dispozícii budú už aj kancelárske priestory na najvyššom poschodí budovy. Termín otvorenia gastro prevádzok a kina konkretizovať nevedia.

„Aktuálne máme záväzne zazmluvnené viac ako dve tretiny nájomných priestorov. S ďalšími nájomcami, najmä v oblasti gastra, priebežne rokujeme, pretože situácia v tomto odvetví je veľmi dynamická a bohužiaľ, nie veľmi priaznivá,“ uzavrel Dunaj.

Prečítajte si tiež

Vizualizácia OD Urban
Vizualizácia OD Urban / Zdroj: OD Urban
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM