Eva Mikulová Správy

Neochutnáme burčiak, ani vína a nebude ani program. Košické slávnosti vína sú zrušené, FOTO

Košické slávnosti vína sa neprerušene konali od roku 2007. V septembri by to už bol 14. ročník, ale koronakríza zhatila plány organizátorov.

Ilustračný obrázok k článku Neochutnáme burčiak, ani vína a nebude ani program. Košické slávnosti vína sú zrušené, FOTO
19
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Ďalšie skvelé podujatie, ktoré padlo za obeť novému koronavírusu – Košické slávnosti vína sa tento rok konať nebudú. Štrnásty ročník obľúbenej akcie sa mal konať už v septembri. Ale milovníci dobrého vína a zaujímavého programu sai budú musieť počkať ešte niekoľko mesiacov.

„Košické slávnosti vína boli ešte pred niekoľkými mesiacmi boli po dohode s našim maďarským partnerom z dôvodu preventívnych opatrení pred šírením nového koronavírusu presunuté na budúci rok, predbežne na máj počas osláv dní mesta Košice,“ dozvedeli sme sa z košickej radnice.

Dávne tradície vinárstva a hodovania v regióne ožívajú na Košických slávnostiach vína od roku 2007.

Hlavnú ulicu oživil prechod voza a vinného deputátu, lisovanie hroznového muštu, staromestské trhy, detské vystúpenia a vystúpenia šermiarov.

Súťažné degustácie vína, devy v krojoch, uvoľnenou atmosférou nabitý archeologický prezentačný komplex Dolnej brány, pohodové ochutnávky v areáli Katovej bašty pri Miklušovej väznici a pokračovanie vo vinotékach a baroch do rána.

Tieto aktivity charakterizujú Košice počas osláv vína a predstavujú mesto ako bránu do vinárskeho regiónu Tokaj.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM