Anabela Mikušiaková Správy

Neoficiálne výsledky: V Košickom kraji zvíťazil Smer, bodoval aj OĽaNO-NOVA.

Obyvatelia Košickej župy dali najviac hlasov Smeru, v parlamente by radi videli aj ďalších osem strán. Ktoré sú medzi nimi?

Ilustračný obrázok k článku Neoficiálne výsledky: V Košickom kraji zvíťazil Smer, bodoval aj OĽaNO-NOVA.
Zdroj: TASR

Víťaz volieb – favorizovaný Smer potvrdil prvenstvo v Košickom kraji. Dôveru mu vyslovilo 27,95 percenta voličov tejto župy. K volebným urnám prišlo 325 779 obyvateľov Košického kraja.

Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov Štatistického úradu po spracovaní 99,98 výsledkov zo všetkých volebných okrskov. OĽaNO-NOVA skončili v Košickom kraji na druhom mieste s 10,99 percenta hlasov. S nepatrným rozdielom nasledovala SaS so ziskom 10,17 percenta.

Maďarom chýbali menej ako 0,30 percenta Päť percent potrebných na vstup do parlamentu získalo v Košickej župe aj ďalších päť strán. Marian Kotleba so stranou ĽS-Naše Slovensko získal 7,81 percent.

Nasledoval Most-HÍD (7,75%), Boris Kollár so stranou Sme rodina oslovil 6,83 percenta voličov, čo je len o 0,02 percenta viac ako dostala SNS (6,81%).

Päticu uzatvára #Sieť(6,55%), do snemovne by sa v Košickom kraji dostalo aj KDH so ziskom 5,31 percenta hlasov. SMK oslovila v Košickej župe 4,75 percenta voličov. Na to, aby sa v rámci tohto kraja dostala do plena, jej teda chýbalo 0,22 percenta.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM