Správy

Netradičný hackathon bol zameraný na riešenie sociálnej inklúzie

Priniesť praktické riešenia problémov v oblasti inklúzie znevýhodnených občanov bolo cieľom utorkového hackathonu, ktorý sa konal v Košiciach

Ilustračný obrázok k článku Netradičný hackathon bol zameraný na riešenie sociálnej inklúzie
Zdroj: TASR

Zmiešané tímy účastníkov z radov študentov, firiem, neziskových organizácií či verejného sektora na ňom riešia konkrétne zadania, a to ako zvýšiť počet stredoškolákov z marginalizovaných rómskych komunít a ako do spoločnosti začleniť aj ďalšie znevýhodnené skupiny tak, aby sa stali jej plnohodnotnou súčasťou.

Podujatie s názvom InkluHack organizuje Nadácia Pontis v spolupráci s partnermi. Formát hackathonu je známy najmä z oblasti informačných technológií, kde tímy riešia softvérové projekty.

„Je to pre nás platforma na to, aby sa ľudia z rôznych sektorov spájali a vymýšľali inovatívne nové riešenia na problémy, ktoré máme v spoločnosti. My sa dnes koncentrujeme najmä na inklúziu, na zapájanie tých najslabších v spoločnosti do jej života, aby sa cítili jej plnohodnotnými členmi. Je veľmi dôležité, aby tie riešenia, ktoré tu vzniknú, boli ďalej implementované, pretože to je zmyslom tohto podujatia,“ uviedla výkonná riaditeľka Nadácie Pontis Martina Kolesárová.

Na začiatku podujatia vystúpil aj predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka, ktorý potvrdil záujem krajskej samosprávy využiť inovatívne riešenia v sociálnej oblasti v regióne.

Hackathon s desiatkami účastníkov sa konal v priestoroch Východoslovenskej galérie na Hlavnej ulici. O víťazoch, ktorí prinesú a odprezentujú najvýhodnejšie riešenie, rozhodla určená komisia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM