Hokej

Nová posila oceliarov: Košice získali zakončovateľa Mareka Bartánusa

Tím HC Košice zbrojí! Jeho čerstvou posilou sa totiž stal Marek Bartánus, ktorý je typickým zakončovateľom. Útočná sila Košíc sa tak pred blížiacimi sa vyraďovacími súbojmi ešte zvýši.

Ilustračný obrázok k článku Nová posila oceliarov: Košice získali zakončovateľa Mareka Bartánusa
Zdroj: TASR

Extraligový vicemajster z Košíc získal v stredu do svojich radov slovenského útočníka Mareka Bartánusa. S 26-ročným hráčom sa vedenie oceliarov dohodlo na zmluve do konca sezóny.

Využili sme možnosť angažovať Mareka práve v tomto období, keďže do posledného prestupového termínu už nie je veľa času. Potrebujeme zvýšiť našu útočnú silu, predovšetkým v koncovke. Marek je typický zakončovateľ a má všetky predpoklady byť úspešným strelcom nášho mužstva,“ uviedol na oficiálnej stránke klubu generálny manažér Juraj Bakoš.

Bartánus odštartoval sezónu v Piešťanoch, odkiaľ sa po 26 dueloch (8+9) pobral do druholigového švajčiarskeho klubu HC Ajoie. Útočník s reprezentačnými skúsenosťami získal v ročníku 2011/2012 majstrovský titul so Slovanom Bratislava, v minulosti pôsobil aj v Poprade, Skalici, Sparte Praha, Karlových Varoch či Vítkoviciach. V roku 2005 ho v 4. kole z 92. miesta draftovala Tampa Bay, v zámorí sa však nepresadil. Do Košíc sa vracia po piatich rokoch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM