Eva Mikulová Samospráva

Noví predstavitelia mesta sa stretli so starostami košických mestských častí

V košickej historickej radnici privítali starostky a starostov primátor mesta Jaroslav Polaček, námestníčka primátora Lucia Gurbáľová a Marcel Čop, riaditeľ Magistrátu mesta.

Ilustračný obrázok k článku Noví predstavitelia mesta sa stretli so starostami košických mestských častí
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

V tradičnom novoročnom stretnutí vedenia mesta so starostami mestských častí pokračuje i novozvolený primátor Jaroslav Polaček.

V priestoroch Historickej radnice prijal aj s námestníčkou Luciou Gurbaľovou a riaditeľom magistrátu Marcelom Č opom, starostov všetkých 22 košických mestských častí.

Primátor mesta po úvodnom pozdrave a zaželaní všetkého dobrého v novom roku skonštatoval, že všetkých čaká náročný rok „nabitý“ udalosťami. Okrem iného spomenul majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, kde je predpoklad, že do Košíc príde štvrť, respektíve až pol milióna návštevníkov. Ďalej to budú majstrovstvá sveta v hokejbale mužov i žien.

Jubilejné výročia

Čakajú nás oslavy dňa mesta Košice, kedy si Košičania pripomenú už 650. výročie udelenia erbovej listiny mestu kráľom Ľudovítom I. Veľkým, ako vôbec prvému mestu v Európe. V neposlednom rade to bude aj 400. výročie smrti troch košických mučeníkov, svätých Mareka, Melichara a Štefana, ktorí sú, podľa primátora, neoddeliteľnou súčasťou nášho mesta.

Služobne najstarší košický starosta Jaroslav Hlinka (MČ Košice – Juh) vzápätí vyjadril presvedčenie, že tak ako dnes, budú starostovia s vedením mesta komunikovať vzájomne i naďalej, lebo to považuje za veľmi dôležité.

Primátor uviedol, že by veľmi chcel, aby všetci k sebe prechovávali vzájomnú úctu, solidaritu, a v tomto roku v dostatočnej miere i dobrovoľníctvo, keďže Košice sa stali pre tento rok Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva.

„To by mala byť taká hlavná myšlienka, ale chcem, aby sme všetci spoločne plnili aj sľuby. Jeden z mojich záväzkov bol, že ak chceme aby mestské časti v Košiciach mali svoje miesto na pomyselnej mape mesta, tak je potrebné mestské časti a starostov navštevovať, stretávať sa, spoznávať ich problémy a neriešiť ich od stola. Myslím si, že práve toto bolo v minulosti dosť podcenené,“ zdôraznil primátor.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM