Správy

Novinka v Košiciach: Na Juhu pribudne prvé podzemné kontajnerovisko, FOTO

Na výstavbe prvého košického podzemného kontajneroviska sa už finišuje. Po ukončení stavby sa bude čakať na reakcie obyvateľov mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Košiciach: Na Juhu pribudne prvé podzemné kontajnerovisko, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

V mestskej časti Košice – Juh finišujú s prácami na výstavbe prvého podzemného kontajneroviska. Spoločnosť KOSIT, a.s., ho realizuje v rámci pilotného projektu nových podzemných a uzamykateľných kontajnerovísk.

„Stavbu by sme chceli dokončiť v najbližších týždňoch a následne kontajnerovisko sprístupniť. Ide o tri kontajnery, každý s objemom piatich kubických metrov na tuhý komunálny odpad, plast/kov a papier. V súčasnosti sa realizujú terénne a povrchové úpravy, ktoré dodávateľ stavby dokončuje,“ uviedla referentka PR oddelenia spoločnosti KOSIT Silvia Karolyiová.

Spoločnosť KOSIT z vlastných prostriedkov v spolupráci s Magistrátom mesta Košice a mestskou časťou Košice – Juh inštaluje v rámci pilotného projektu spomínané podzemné kontajnerovisko. Nadzemné dali do užívania v júni tohto roka. Teraz budú sledovať názory verejnosti na to, aké výhody a nevýhody oboch riešení prevládajú. Konečné rozhodnutie o variante, spôsobe financovania, ako aj ich počte bude podľa KOSIT-u na magistráte mesta.

Fotografie z miesta si môžete pozrieť v našej galérii.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM