Veronika Hunyadiová Šport

Nový polmaratón sa pobeží už o pár dní. Aké podmienky na ňom budú platiť?

K bežeckým podujatiam pribudol nový košický polmaratón.

Ilustračný obrázok k článku Nový polmaratón sa pobeží už o pár dní. Aké podmienky na ňom budú platiť?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Medzinárodný maratón mieru rozšíril svoj program o nový polmaratón Košice Peace Half Marathon. Pôvodne bol naplánovaný už na jar, epidemiologická situácia ale vtedy neumožňovala jeho konanie. Uskutoční sa preto v náhradnom augustovom termíne, v nedeľu 29. augusta.

Ďalšie disciplíny

Ako uvádzajú organizátori, trať polmaratónu je iná ako tá jesenná, väčšia časť pretekov sa ale odohrá na miestach a v uliciach, ktoré bežci poznajú z októbrového maratónu. Popri polmaratónskej vzdialenosti si môžu bežci vybrať aj z disciplín Štvrťmaratón (10,55 kilometra) a Minimaratón (4,2 kilometra).

Najväčší záujem je však o trať dlhú 21,097 kilometrov, predstaví sa na nej viac než 700 vytrvalcov. Zvyšné počty do limitnej tisícky budú patriť začínajúcim či menej zdatným bežcom súťažiacim na už zmienených kratších vzdialenostiach.

Polmaratón štartuje v nedeľu 29. augusta o 9.00 hod. Štart a cieľ je pri Dolnej bráne.

Režim OTP

Polmaratón sa koná v súlade s platnými vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a podľa manuálov a postupov, ktoré jeho organizátori spracovali. Pre podujatie si zvolili tzv. režim OTP.

Štartové číslo vydajú a účasť umožnia iba športovcom, ktorí sa preukážu potvrdením o plnej zaočkovanosti, prekonaní ochorenia COVID-19 za ostatných 180 dní alebo o negatívnym výsledkom testu (RT-PCR alebo LAMP test nie starším ako 72 hodín pred začiatkom podujatia alebo antigénovým testom nie starším ako 48 hodín pred začiatkom podujatia).

Napriek novému podujatiu bude súťaž v polmaratóne aj súčasťou programu jesenného Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa pobeží v nedeľu 3. októbra 2021.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM