Vanessa Plavčanová Recept na dnes

Obohaťte si nový rok chutnými plnenými orieškamI+FOTORECEPT

Plnené vlašské oriešky patria medzi jedny z obľúbených sviatočných pochutín. Pripravte si ich napríklad k pravoslávnym Vianocami, ide o jednoduchý recept.

Ilustračný obrázok k článku Obohaťte si nový rok chutnými plnenými orieškamI+FOTORECEPT
7
Galéria

Na prípravu orieškov budeme potrebovať:

400 g hladkej múky
150 g mletých orechov
150 g práškového cukru
250 g masla alebo margarínu

Na plnku si pripravíme:

3 dl mlieka
1 vanilkový puding
150 g masla
100 g práškového cukru
50 g mletých orechov

Postup:

1. Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny.
2. Do väčšej misy dáme hladkú múku, pridáme mleté orechy, práškový cukor, maslo alebo margarín a všetko spolu dobre zmiešame. Zo surovín si vypracujeme cesto.
3. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a následne necháme v chladničke aspoň 30 minút, aby sa s ním neskôr lepšie pracovalo.
4. Cesto vyberieme z chladničky a začneme s plnením formičiek tak, aby v strede formičky ostala priehlbinka, ktorú neskôr vyplníme plnkou.
5. Naplnené formičky vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180° približne 10 minút.
6. Upečené oriešky vyberieme z rúry a počkáme 5 minút aby trochu vychladli a lepšie sa vyberali z formičiek.
7. Zatiaľ čo nám budú oriešky chladnúť si pripravíme krémovú orieškovú plnku.

Plnka:

1. Najprv si uvaríme vanilkový puding z mlieka a pudingového prášku, ktorý následne necháme vychladnúť.
2. Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom ku ktorému pridáme mleté orechy a po lyžiciach vychladnutý puding. Krémom následne zlepíme dve polovice orieškov dokopy, z ktorých nám vznikne jeden celý oriešok.
3. Na záver oriešky vyváľame v práškovom cukre.

Všetko podstatné ešte raz nájdete aj v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Návod, ako si pripraviť chutnú maškrtu
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM