Správy

Oceliarne majú už vyše 200 nakazených. Testovanie vo fabrike pokračuje

Zamestnancov s ochorením COVID-19 pribúda. Odberné miesto na testovanie ostáva v prevádzke.

Ilustračný obrázok k článku Oceliarne majú už vyše 200 nakazených. Testovanie vo fabrike pokračuje
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V košických oceliarňach U. S. Steel (USSK) sa po víkendovom plošnom testovaní v meste zvýšil počet zamestnancov s pozitívnym výsledkom na ochorenie COVID-19 na viac ako 200. Antigénové testovanie priamo v areáli podniku pritom bude pokračovať aj v ďalších dňoch.

Informoval o tom hovorca podniku Ján Bača. Vo vstupnom areáli oceliarní je od piatka (8. 1.) zriadené verejné odberové miesto. „Celkovo nám po tomto testovacom víkende stúpol počet pozitívne testovaných v podniku nad 200 zamestnancov. Postupne z rôznych pracovísk prichádzajú informácie aj z iných testovacích miest. Títo ľudia ostanú v karanténe a zároveň sa dajú pretestovať aj ich blízke kontakty, a takto sa podarí znížiť ďalšie šírenie nákazy,“ uviedol Bača.

„Mestu patrí vďaka za to, že zorganizovalo toto testovanie a konkrétne aj dobrovoľníkom, ktorí pracovali u nás,“ konštatoval hovorca.

Celý týždeň

Ako informuje spoločnosť na svojej stránke, od piatku do pondelka pri továrni otestovali celkom 3 227 ľudí, z toho pozitívny výsledok malo 97 osôb (údaje k 11. 1. 19.00 hod­.).

V podniku sa zároveň rozhodli predĺžiť testovanie minimálne do konca tohto týždňa. „Časy sme viac prispôsobili nástupom zmien v USSK. To znamená, že od utorka (12. 1.) začíname testovať na verejnom mieste pri budove Vonkajších vzťahov od 6.30 do 11.30 hod. a po dvojhodinovej prestávke potom od 13.30 do 18.30 hod.,“ informoval Bača.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM