Hokej

Oceliarom pomohli k obratu DIVÁCI. Energiu z publika vyzdvihol aj tréner

Košičania si od slovanistov opäť vzali požičané a semifinálovú sériu hokejovej Kaufland play off Tipos extraligy vyrovnali na 3:3.

Ilustračný obrázok k článku Oceliarom pomohli k obratu DIVÁCI. Energiu z publika vyzdvihol aj tréner
Zdroj: TASR/František Iván

Prvýkrát v sezóne vypredaná Steel Aréna videla víťazný obrat Košičanov z 0:2 na 4:2. Veľký podiel na ňom mali práve diváci.

Energia z tribún

„Keby dnes bolo prázdne hľadisko, tak neexistuje, aby sme to otočili. Ľudia nám však dodali silu a energiu, vďaka ktorej sme to zvládli,“ povedal útočník Marek Slovák. Jeho presilovkový gól po prihrávke kapitána Michala Chovana znamenal vyrovnanie na 2:2, na ktoré neskôr nadviazal Allan McPherson. Kanaďan sa stal dvojgólovým hrdinom „oceliarov.“

Jeho dorážka odrazeného puku po strele Eduarda Šedivého znamenala víťazstvo 3:2 a predĺženie série. Na 4:2 uzavrel kuriózne, keď ho pred prázdnou bránkou fauloval obranca hostí MacKenzie a rozhodcovia bez dlhého váhania nariadili tzv. priznaný gól.

Hráčov naštartoval Rogoň

Košičanov k obratu nakopol gól Patrika Rogoňa v polovici zápasu. „Stále sme si prízvukovali, že potrebujeme jeden moment, aby sa to otočilo. Prišlo to "Rogiho“ gólom. Od toho momentu sme boli lepší a Slovan nevedel, kam skôr skočiť. Dodalo nám to potrebnú energiu, krídla a naštartovali sa aj diváci. To bolo nesmierne dôležité. Dnes sme išli za víťazstvom a sme radi, že pôjdeme znovu do Bratislavy," povedal Slovák, ktorému neušla ani strelecká forma Rogoňa.

Útočník, ktorý strelil v základnej časti tri góly, má v semifinále so Slovanom už štvorzápasovú gólovú sériu. „To nie je forma. Hráme jeden za druhého a ja som veľmi rád, že môžem takto pomôcť tímu,“ potvrdil Rogoň tímového ducha. K vyrovnaniu série po dvoch nevydarených zápasoch na ľade Slovana poznamenal: „Spravili sme v nich viac chýb a súper nás prehrával v záveroch zápasov. Potom sme začali hrať lepšie, viac sme slovanistov napádali a vyšlo to.“

Zápas o všetko

Nielen hráči, ale aj tréner Dan Ceman vyzdvihol fanúšikov, ktorí pomohli Košičanom vyrovnať sériu. „Po úvodnom nápore nás slovanisti zatlačili. Akoby nám vtedy prišla energie. Po druhom inkasovanom góle sme boli nervózni. Po góle Rogoňa na 1:2 sme začali lepšie korčuľovať a cítili sme aj energiu z publika,“ povedal kormidelník HC Košice.

Jeho zverenci vyhrali v troch z uplynulých štyroch zápasoch série, v ktorej doteraz zvíťazili iba domáce tímy. Je jasné, že Košičania chcú toto tvrdenie v utorok zlomiť. „Siedmy zápas je 50:50. Akonáhle sme prehrali piaty zápas v Bratislave, tak sme vedeli, že sa tam chceme vrátiť. Podriadili sme tomu všetko. Aj za stavu 0:2 v sérii sme išli do Košíc s tým, že sme si verili. Dúfam, že to potvrdíme aj v siedmom zápase,“ zaželal si Slovák.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM