Andrea Mesarčíková Rôzne

Odber krvi prídu podporiť košickí vodní pólisti

Nedostatok krvi všetkých krvných skupín v nemocniciach mobilizuje darcov.

Územný spolok Slovenského Červeného kríža Košice-mesto, Národná transfúzna služba SR a prevádzkovateľ rekreačného areálu Ryba Anička organizujú dobrovoľný odber v utorok 20. júla od 9. do 11. hodiny v areáli košického kúpaliska Ryba na Aničke.
Myšlienku prídu podporiť aj športovci – vodní pólisti ČH Hornets Košice, trojnásobní majstri Slovenska. Ako upozornil za organizátorov Branislav Lacko, všetci darcovia majú v tento deň vstup na kúpalisko zdarma a jeden z nich v žrebovaní získa od prevádzkovateľa areálu voľnú desaťvstupovú permanentku na túto letnú sezónu v hodnote 25 eur. Darcov príde morálne podporiť majsterka sveta a miss fitnes Janka Kordiaková.
Na darovanie krvi s majstrami – pólistami sa záujemcovia môžu prihlásiť na telefónnom čísle 055/633 99 01 alebo 0907 533 767. Viac informácií získajú aj stránkach www.redcross.sk, www.ntssr.sk a www.rybaanicka.sk a poskytnú ich aj červenokrížski pracovníci osobne alebo telefonicky (055/622 22 05), vyzýva darcov Lacko.
„Ľudský život je najcennejšia a zároveň najkrehkejšia vec na svete. Raz môže prísť deň, keď sa všetko v zlomku sekundy obráti naruby a razom môžeme stratiť to, čo nám bolo dovtedy také bežné a prirodzené. Nešťastná náhoda, dopravná nehoda, úraz. My, naši najbližší, priatelia, ale aj neznámi ľudia, všetci môžeme dostať druhú šancu na život. Tá často závisí od darovanej krvi človeka, ktorý si uvedomuje krehkosť bytia a potrebu vzájomnej pomoci,“ dodal Lacko k pripravovanej dobrovoľníckej akcii košických športovcov.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM