Krimi

Oheň ohrozoval historický dom na Hlavnej: To však nebolo všetko!

Košických hasičov zamestnali dva požiare. V prvom prípade horela strecha historického domu na košickej Hlavnej ulici. Horiace trámy sa po dvoch a pol hodinách podarilo uhasiť, pričom majiteľovi domu vznikla škoda za približne 20 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Oheň ohrozoval historický dom na Hlavnej: To však nebolo všetko!
Zdroj: TASR

Na Hlavnej ulici zasahovali dvanásti hasiči a štyri kusy techniky. Hasiči prieskumom zistili, že horia trámy strešného krovu. Pri likvidácii požiaru museli rozobrať vnútorné obloženie podkrovia a z vonkajšej strany aj škridlice zo strechy, aby sa dostali aj ku skrytým ohniskám, ktoré zalievali vodou.

Likvidácia požiaru trvala viac ako dve a pol hodiny. Podľa predbežného odhadu majiteľa Vladimíra Š., ktorý má nehnuteľnosť poistenú, škoda dosiahla približne 20 000 eur. Hasiči uchránili hodnoty za 1 milión eur. Príčinou požiaru bol elektrický skrat.

Druhýkrát hasiči likvidovali požiar v bytovom dome na Národnej triede v Košiciach. Požiar vypukol v byte na druhom poschodí. V byte sa mala nachádzať jedna osoba. Keďže sa cez okno nedalo vniknúť do bytu, hasiči museli pomocou hydraulického náradia vypáčiť vchodové dvere.

V byte našli ležať na zemi 63-ročnú Magdalénu Cs., ktorú vyniesli na chodbu. Žena nekomunikovala a bola priotrávená splodinami horenia. Po zistení zdravotného stavu sa im ju podarilo oživiť pomocou resuscitačného prístroja. Žena odmietla prevoz do nemocnice a na vlastnú žiadosť zostala doma s príslušníkmi polície a vyčkala na príchod príbuzných.

Druhá skupina medzitým zistila, že ohniskom sú spálené potraviny na sporáku. Išlo o priestupok, no vzhľadom na sociálnu situáciu postihnutej je neudelili pokutu a prípad riešili dohovorom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM