Správy

Počasie dalo hasičom poriadne zabrať: Pre popadané stromy a nehody sa v noci nezastavili

Hasiči na východe mali v noci plné ruky práce. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie, ktoré narobilo problémy.

Ilustračný obrázok k článku Počasie dalo hasičom poriadne zabrať: Pre popadané stromy a nehody sa v noci nezastavili
Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj

Hasiči na východe Slovenska mali v noci z piatka na sobotu pre počasie plné ruky práce. V Košickom kraji mali podľa informácií operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) od piatkového večera do sobotňajšieho rána celkovo 34 technických výjazdov. Okrem toho riešili aj šesť požiarov a sedem dopravných nehôd.

Desiatky výjazdov

Najviac výjazdov (24) bolo na Spiši, konkrétne z hasičských staníc v Spišskej Novej Vsi, Gelnice a Krompách. Ďalšie prípady riešili aj hasiči z Košíc, Čane, Moldavy nad Bodvou, Michaloviec, Sobraniec, ale aj Veľkých Kapušian či Rožňavy.

„Členovia dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí Košická Belá, Margecany, Jaklovce, Veľký Folkmar, Mníšek nad Hnilcom a Kluknava zasahovali 10-krát,“ doplnil operačný dôstojník.

Prečítajte si tiež

Vo väčšine prípadov išlo o odstraňovanie popadaných stromov z cestných komunikácií či naklonených stromov, ktoré ohrozovali premávku. Celkom v Košickom kraji zasahovalo 57 príslušníkov HaZZ, 23 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí a bolo nasadených 22 kusov hasičskej techniky. Všetky prípady sa zaobišli bez vážnejších následkov.

Aj v Prešovskom kraji

V Prešovskom kraji bola situácia o čosi pokojnejšia, aj tam však mali od 22. hodiny až do rána 18 výjazdov. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove uviedol, že všetky zásahy sa zaobišli bez zranení či väčších škôd.

„Vo veľkej väčšine išlo o spadnuté stromy, výjazdy boli na území celého kraja,“ dodal operačný dôstojník.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM