Rôzne

Zemplínske múzeum v Michalovciach: Zrekonštruovalo takýto pozoruhodný stôl, FOTO

Múzeum v Michalovciach je pre verejnosť zatvorené pre svoju rekonštrukciu. Najnovšie sa mu podarila obnova takéhoto zaujímavého stola...

Ilustračný obrázok k článku Zemplínske múzeum v Michalovciach: Zrekonštruovalo takýto pozoruhodný stôl, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Zemplínske múzeum Michalovce

Zemplínskemu múzeu v Michalovciach sa vďaka podpore z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia podarilo obnoviť stôl, ktorý ma za sebou bohatú históriu.

„Do nového šatu sa prezlieka nielen náš kaštieľ, ale postupne aj viacero predmetov,“ zverejnilo Zemplínske múzeum v Michalovciach. Čoskoro v budove budú inštalované viaceré zbierky, či akvizície.

Múzejníci sa pochválili obnoveným stolom, nie však len tak obyčajným. Podľa informácií od múzea, ide o jedálenský rozťahovací stôl, ktorý je súčasťou nábytkového kompletu z obdobia 1. republiky.

Kompletné reštaurovanie stola bolo realizované vďaka podpore z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia. Múzeum v Michalovciach je z dôvodu rozsiahlej rekonštrukcie pre verejnosť zatvorené, ale výsledok reštaurátorskej práce máte možnosť vidieť zatiaľ na fotografiách nižšie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Múzeum v Michalovciach? Nový šat dalo takémuto zaujímavému kúsku
4
Galéria
Zdroj: Zemplínske múzeum Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM