Peter Simon Šport

Dobšinský kopec predo dvermi: Známe mená potvrdili účasť!

Štart Dobšinského kopca 2016 sa pomaly, ale o to istejšie blíži a spoločne s ním sa postupne zapĺňa aj zoznam prihlásených. Ten už obsahuje 47 mien nielen zo Slovenska, ale aj Európy.

Ilustračný obrázok k článku Dobšinský kopec predo dvermi: Známe mená potvrdili účasť!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori stav prihlásených evidujú k 21. júnu 2016. Mená však budú len pribúdať, no už teraz sa môžeme tešiť na rôzne zvučné mená.

Ako informoval tlačový tajomník podujatia Miroslav Majláth, možno sa v tomto momente niekomu bude zdať, že zoznam prihlásených by mal byť už viac zaplnený, no pri pohľade do minulosti treba povedať, že napríklad v minulom roku bolo tri týždne pred štartom v zozname iba tridsať mien. „Teraz do štartu Dobšinského kopca 2016 ostávajú ešte presné štyri týždne, čiže nárast tu určite je. A to ešte neprišli prihlášky od veľkých európskych jazdcov, medzi ktorích určite patria talianski jazdci Simone Faggioli, či Christian Merli. Na druhej strane treba povedať, že slovenská kopcová špička je už prihlásená takmer celá a to isté platí aj o jazdcoch z Čiech. Slovenských jazdcov však ešte čakajú pred Dobšinským kopcom dve podujatia (Ožďany a Slovakia Baba),“ spresňuje informácie Majláth.

Ako dodal, uzavretie zoznamu prihlásených bude až dňa 6. júla 2016, čiže na prihlasovanie majú jednotliví súťažiaci ešte takmer dva a pol týždňa. „Organizátor verí, že aj v tomto roku sa podarí naplniť Dobšinský kopec súťažiacimi naplno,“ uviedol tlačový tajomník podujatia Miroslav Majláth.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM