Marie Melníková Rôzne

Novovešťania okúsili v centre Spišskej kus Indie!

Miloslav Láber alias Whisky očaril Novovešťanov dvojhodinovou prezentáciou fotiek s rozprávaním zo svojich trinástich ciest do Indie počas desiatich rokov. Už o chvíľu vám prinesieme aj fotky.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Muzikant, režisér, pilot, či svetobežník Miloslav Láber, alias Whisky obohatil ľudí zo Spišskej Novej Vsi svojimi zážitkami, či skúsenosťami z ciest do Indie. Napriek tomu, že Milo už prešiel krížom krážom 53 krajín sveta, no najviac si zamiloval Indiu. Je to preň najzaujímavejšia krajina na svete. „Je to subkontinent, žije tam toľko národov,“ poodhalil.

Z jeho cestovania a spoznávanie nového sa mu vryl najhlbšie do pamäte moment, keď si porovnal život na Slovensku a život v iných krajinách sveta. „Videl som ľudí, ktorí žijú z dvadsiatich dolárov na mesiac, v polochatrči s piatimi deťmi a sú šťastní. My máme teplú vodu, máme či jesť. Pre nás sú to bežné veci, no pre väčšinu ľudí na svete to vôbec nie je samozrejmosť. Môžeme byť veľmi šťastní, kde žijeme. Viem, že na Slovensku to nie je ideálne, je to tu politicky prehnité, ale pri porovnaní s inou krajinou tu máme skvelý život,“ s úžasom v hlase hovoril Miloslav. Hudobník žije momentálne na polosamote v lese na kopaniciach pri Piešťanoch. „Opravil som si tam taký starý mlyn a tam bývam,“ povedal.

Dobrodruh Miloslav prezradil recept všetkým, ktorí túžia cestovať, ale zostalo to iba pri rečiach. „Každému, kto chce začať cestovať, odporúčam, kúpte si letenku. Dnes je február, tak trebárs na september a už to nejako urobíte. Keď o tom budete iba celý život snívať a budete si klásť prekážky, teraz nemôžem, lebo mám robotu, teraz nemôžem, lebo nemám peniaze. Jedine takto zistíte, že sa to dá. Navyše krajiny Ázie sú strašne lacné. Keď ide človek na dva mesiace do Indie, Thajska, či do Laosu, neminie viac peňazí ako v našom hlavnom meste. Letenka, ubytovanie, doprava, prenájom motorky, jedlo na dva mesiace vás vyjde na 1 200 eur, čo určite miniete j v Bratislave.“

Jozefa Kožára najviac zaujali fotky z Himalájí. „Netušil som, že kopce päť až sedem tisíc metrové sa tiahnu tisícky kilometrov. Jeden z mojich cieľov do ďalšieho života je navštíviť Himaláje.“ Lukášovi Novotnému z celého večera najviac zarezonovalo, keď sa dozvedel, že dom na pláži stojí ročne iba sedem dolárov. MARIE MELNÍKOVÁ

India
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM