Eva Mikulová Krimi

Opäť podvodník okradol dôverčivú dôchodkyňu o 10-tisíc eur. Vydával sa za jej syna

Podvodníci sa najčastejšie vydávajú za príbuzných, a na seniorov sa obracajú s prosbou o finančnú pomoc. Oslovujú ich telefonicky, priamo na ulici alebo v ich príbytku.

Ilustračný obrázok k článku Opäť podvodník okradol dôverčivú dôchodkyňu o 10-tisíc eur. Vydával sa za jej syna
Zdroj: Dnes24.sk

Podobný prípad zaznamenali košickí policajti pred niekoľkými dňami. „Doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý sa vydával za jej syna, zatelefonoval 87-ročnej dôchodkyni z Košíc. Najprv poškodenej dôchodkyni zablahoželal k meninám a potom jej oznámil, že sa momentálne nachádza v banke a súrne potrebuje vykonať finančnú transakciu, avšak nemá dostatok peňazí. Požiadal dôchodkyňu o finančnú hotovosť vo výške 10.000 eur. Dôverčivá seniorka vybrala z banky peniaze a podľa telefonických inštrukcií potom celú finančnú hotovosť odovzdala neznámej osobe, ktorá sa predstavila ako synov kolega z práce,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Páchateľ takýmto konaním zámerne oklamal, podviedol a vylákal od dôchodkyne peniaze, aby sa tak na jej úkor obohatil a spôsobil je škodu vo výške 10-tisíc eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin podvodu a po páchateľovi pátra. Páchateľovi za tento skutok, spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Polícia seniorov pravidelne varuje pred zlodejmi a podvodníkmi, vyzýva ich, aby boli pri komunikácii s cudzími ľuďmi opatrní. „Pri objasňovaní týchto prípadov PZ uvíta, keď občania kontaktujú políciu už pri prvých náznakoch, že ich chce niekto uviesť do omylu a pripraviť o peniaze. A to aj vtedy, ak by sa podvodné konanie nepreukázalo,“ dodala Mésarová.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM