Eva Mikulová Správy

Otvorili ďalšie detské ihriská, bezpečnostné opatrenia platia naďalej, FOTO

Správa mestskej zelene (SMsZ) spravuje 204 detských ihrísk, zatiaľ otvorili 30 z nich. Pravidelne ich dezinfikujú.

Ilustračný obrázok k článku Otvorili ďalšie detské ihriská, bezpečnostné opatrenia platia naďalej, FOTO
2
Galéria
Zdroj: FB MČ Staré mesto Košice

Detské ihriská boli pre verejnosť uzatvorené od 16. marca v rámci preventívnych opatrení pred šírením nového koronavírusu.

Správa mestskej zelene (SMsZ) spravuje celkovo 204 detských ihrísk a športovísk, ktoré chce postupne otvárať. V prevádzke je už 30 ihrísk a sú otvorené od 9.00 – 19.00 hod.

Prísne hygienické požiadavky

Každý deň pred otvorením musia upratať všetky ihriská, pohrabať v nich piesok, očistiť a vydezinfikovať dotykové plochy jednotlivých herných zostáv.

Ďalšou povinnosťou je raz za týždeň pieskovisko preliať pitnou vodou, alebo vodou zodpovedajúcou požiadavkám na kvalitu vody na kúpanie.

„Je to z časových a kapacitných dôvodov nesmierne náročné, avšak našli sme si vhodný systém a oddnes sme mohli otvoriť aj ďalšie ihriská a športoviská. Jeden deň nás len na ich dezinfekcii stojí okolo 1000 eur bez nákladov na premývanie pieskoviska. Sú to síce financie navyše, avšak máme veľmi dobrý pocit z toho, keď vidíme rozradostené tváre hrajúcich sa detí a ich spokojných rodičov,“ uviedla riaditeľka SMsZ Marta Popríková.

Aj návštevníci detského ihriska každého veku musia dodržiavať všetky bezpečnostné podmienky.

Vstup a pobyt na detskom ihrisku je možný len s rúškom, prípadne šálom alebo šatkou. Rodičia alebo iné osoby, ktoré sprevádzajú deti, musia mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk a povinnosť dodržať odstup od iných návštevníkov detského ihriska aspoň dva metre. Takisto sa odporúča minimalizovať kontakt s ďalšími návštevníkmi detského ihriska vrátane detí.

Zoznam otvorených detských ihrísk

MČ Košice – Sever: Anička pri prameni minerálnej vody Gajdovka, Cesta pod Hradovou 34, Hroncova ulica (park), Skautská ulica, Park Duklianskych obetí 1–5, Krupinská ulica

MČ Košice – Juh: Oštepová a Krakovská ulica, Južná trieda 27, Palárikova 9 – 11

MČ Košice – Dargovských hrdinov: Charkovská – Buzulucká ulica, Bašťovanského park a Bašťovanského 3

MČ Košice – Západ: Luník I – Zuzkin park, Lunik VII pri pošte, Kežmarská a Petzvalova ulica

MČ Košice – Ťahanovce: Maďarská a Hanojská ulica, Budapeštianska 7

MČ Košice – Staré Mesto: Mestský park, ihrisko pri Základnej škole na námestí Laca Novomeského, Tyršovo nábrežie a Pajorova

MČ Košice – Jazero: Čingovská a Baltická ulica, Rovníková 8, Ladožská 12–24, Ladožská 7–13 pri Materskej škole Jenisejská.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM