Lenka Fedorová Správy

Ožije Ťahanovský les? Pozrite, aké s ním má mesto plány

Budeme sa môcť tešiť z jeho revitalizácie? Košice majú s Ťahanovským lesom zaujímavé plány.

Ilustračný obrázok k článku Ožije Ťahanovský les? Pozrite, aké s ním má mesto plány
Zdroj: Facebook

Zdá sa, že po rokoch útlmu Ťahanovský les znovu ožije. Podľa košického magistrátu sa uvažuje o viacerých zmenách. Čo všetko je na pláne?

,,V súčasnom období zmenenej situácie, majetko-právnej stabilizácie lesných pozemkov, bude územie postupne predmetom revitalizácie – obnovy a doplnenia lesoparkovej infraštruktúry," informuje magistrát.

Podľa zverejnených informácií sa Mestské lesy Košice a.s. donedávna sústreďovali len na výkon nevyhnutnej údržby existujúcich zariadení, rekreačných plôch a zákonom stanovených činností v lesných porastoch pri čiastočnom utlmení rozvojových zámerov.

Ako ďalej magistrát vysvetlil, tieto otázky boli aj predmetom rokovania Mestských lesov Košice a.s. a MČ Sídlisko Ťahanovce. Na základe konzultácií budú Mestské lesy pri vypracovaní projektu lesoparkových zámerov na rok 2018 zohľadňovať tiež požiadavky a priority sídliska..

,,Uvažuje sa o budovaní nových altánov, stolov, lavíc, ohnísk, prírodných fitnes prvkov, náučného chodníka na spoločne vytypovaných lokalitách," uviedol ďalej magistrát.

Územím ťahanovského lesa prechádza aj jedna z hlavných cyklotrás v Košiciach, a to trasa, ktorá spája Krásnu nad Hornádom so Sídliskom Ťahanovce. Ako však na záver magistrát uviedol, zatiaľ sa uvažuje predovšetkým s jej údržbou.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM