Eva Mikulová Rôzne

Panika nie je na mieste. Eurowings bude z Košíc lietať aj po marci 2019

Momentálne sa letenky dajú kúpiť len do marca, pretože je zatiaľ aktuálny len zimný letový poriadok. Letný letový poriadok bude uverejnený v najbližších dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Panika nie je na mieste. Eurowings bude z Košíc lietať aj po marci 2019
Zdroj: Letisko Košice

Nemecká nízkonákladová letecká spoločnosť Eurowings je novou spoločnosťou, ktorá začala z Košíc lietať v októbri do Mníchova a Düsseldorfu. Letenky si môžu záujemcovia kúpiť priamo na ich webových stránkach, lenže len do marca. A to vyvolalo rôzne dohady a obavy. Vraj Eurowings v Košiciach končí.

Ako nás však na košickom letisku ubezpečili, tieto informácie sa nezakladajú na pravde: „Eurowings nemá v úmysle odísť z Košíc. Momentálne však len tvorí letový letný plán, ktorý začne platiť od marca. Preto si cestujúci ešte nemôžu kúpiť letenky na letné obdobie. To sa týka nielen košického letiska, ale i ďalších letísk v Európe, kde Eurowings lieta,“ povedala nám hovorkyňa letiska Jana Tomková a dodáva: „Nový letný letový poriadok aj s možnosťou kúpy leteniek, bude na ich stránkach uverejnený v najbližších dňoch.“

Jediné priame spojenie s Nemeckom

Do Düsseldorfu sa lieta 4‐krát týždenne s odletom z Košíc v pondelok, stredu, piatok a nedeľu popoludní, lietadlom typu Q400 s kapacitou 76 sedadiel. Linka do Mníchova je prevádzkovaná 2‐krát týždenne, a to v piatok a v nedeľu s odletom z Košíc vo večerných hodinách lietadlom typu Airbus A320 s kapacitou 150 sedadiel.

Spoločnosť Eurowings na svojich prvých leteckých spojeniach z Košíc už teraz eviduje veľký záujem zo strany cestujúcich najmä vďaka dlho očakávanému priamemu spojeniu metropoly východu s Nemeckom a rovnako aj vďaka atraktívnym cenám leteniek. Letenky na linke spájajúcej druhé najväčšie mesto Slovenska s letiskami Düsseldorf, resp. Mníchov sú dostupné v atraktívnych cenách začínajúcich na úrovni 19,99 € jednosmerne vrátane poplatkov.

Linku vyhrali v internetovom hlasovaní

Letisko Košice uspelo 13. marca tohto roku v internetovom hlasovaní v rámci projektu “Vote and Fly!” („Hlasuj a leť!“) nemeckej leteckej spoločnosti Eurowings. Vo finále, ktoré trvalo iba jednu hodinu Košice získali v živom hlasovaní na sociálnej sieti spoločnosti Eurowings 61% všetkých udelených hlasov vďaka ohromnému zapojeniu subjektov pôsobiacich v Košiciach a na východnom Slovensku ale aj vďaka širokej podpore fanúšikov letiska Košice.

Vďaka tomu majú Košice od dnešného dňa priame letecké spojenie s dvomi najľudnatejšími nemeckými spolkovými krajinami: Severné Porýnie – Vestfálsko, ktorého metropolou je Düsseldorf a Bavorsko s hlavným mestom Mníchov.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM