Zuzana Vajayová Krimi

Po naháňačke zadržali muža, ktorý strieľal na policajtov

Policajný vyšetrovateľ OR PZ v Košiciach – okolie zo zločinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva obvinil 45-ročného Vladislava z Košíc.

„Tento v pondelok (14.3.) okolo 16.10 h na ceste v smere od Košíc na Nižný Klátov pred odbočkou na chatovú lokalitu Klatovianka pred rodinným domom zablokoval svojím motorovým vozidlom iné osobné motorové vozidlo, ktoré viedol 31-ročný Peter zo Zlatej Idky. Následne po ňom vystrelil z krátkej guľovej zbrane,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Jana Demjanovičová. Ako ďalej spresnila, v tom čase okolo na vozidle prechádzal 41-ročný policajt, ktorý bol mimo služby a ktorý zastavil. Vladislavovi sa preukázal príslušnosťou k PZ a vyzval ho, aby odhodil zbraň. Obvinený výzvu neuposlúchol a na policajta zo vzdialenosti asi štyroch metrov vystrelil. Obvinený po tomto z miesta ušiel a bolo po ňom vyhlásené pátranie.

„O 20.45 h policajti muža našli sediaceho vo vozidle pred blokom na Turgenevovej ulici v Košiciach. Vyzvali ho, aby odhodil zbraň, čo však neurobil. Keď jeden zo zasahujúcich policajtov otvoril dvere vozidla, obvinený mu zbraňou namieril do tváre. Policajt uskočil a výstrel ho minul. Keď policajti otvorili dvere na strane spolujazdca, muž si priložil zbraň ku spánku a kričal, že sa zastrelí,“ opísala Demjanovičová ďalšie okolnosti prípadu. Obvinený sa po tomto pokúsil s vozidlom ujsť, načo policajti použili varovný výstrel do vzduchu. Napriek tomuto sa s vozidlom pohol a cez okno vodiča vystrelil do vzduchu. Na zastavenie vozidla policajti použili služobné zbrane a vystrelili na zadné pneumatiky. Vodič napriek tomu pokračoval v jazde smerom na Gemerskú, Žižkovu ulicu a sídlisko Terasa a zastavil až v areáli nemocnice na Triede SNP. Počas celej jazdy ho policajti prenasledovali a v areáli nemocnice ho megafónom vyzvali, aby upustil od svojho konania. Ani na tieto výzvy muž nereagoval a narazil do dvoch policajných áut, načo policajti opätovne použili varovné výstrely. Muža zadržali za použitia donucovacích prostriedkov.

„Obvinený, ktorému za jeho počínanie hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, bol hospitalizovaný na psychiatrickej klinike. V priebehu doterajšieho vyšetrovania bolo zistené, že obvinený muž strieľal z plynovej zbrane a na vozidle mal pripevnené rôzne evidenčné čísla, ktoré pochádzajú z krádeže. K zraneniu osôb nedošlo. Použitie donucovacích prostriedkov zo strany policajtov bolo vyhodnotené ako oprávnené,“ uzavrela Demjanovičová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM