Andrea Mesarčíková Rôzne

Počas Leta v parku sa predstavia hviezdni umelci

Festival Leto v parku sa postupne stáva pevnou súčasťou kultúrneho vyžitia v letných mesiacoch v meste Košice.

Podľa hovorkyne neziskovej organizácie Košice EHMK 2013 Jany Krajkovičovej je festival zameraný na najširšie multigeneračné publikum, ktoré tak ako minulý rok, osloví široké spektrum umeleckých žánrov.
„Séria filmových štvrtkov, hudobných piatkov a nedieľ pre rodiny s deťmi, obohatená o divadlo a ďalšie koncerty či filmy pod holým nebom, v Kasárňach/Kul­turparku štartuje 29. júla koncertom kapely Vidiek a Midi Lidi a potrvá do 29. augusta. Pre návštevníkov je pripravená letná dávka hudby, filmu, divadla, tanca, výtvarného umenia a letného kina, tešiť sa môžeme aj na miesto pre aktívny relax, akým je letná pláž,“ povedala Krajkovičová.
Súčasťou Leta v parku 2010 budú rôzne divadelné, výtvarné workshopy, ktoré návštevníkov, aj tých detských, vtiahnu hlbšie do atmosféry kasárenského parku a festivalu, a umožnia im stať sa jeho aktívnou súčasťou. Deti si vyskúšajú javiskovú reč, ale aj fotografovanie. Opäť príde do Košíc Bažant kinematograf.
Pilotný ročník Leta v parku vlani prilákal takmer 6000 návštevníkov. „Tento rok vzrastá počet hviezdnych kapiel i možností v parku relaxovať, preto očakávame ľudí z celého východoslovenského regiónu, aj Slovenska. Leto v parku 2010 sa ponesie v znamení kvalitných umelcov, ktorí spoločne s nami prinesú do Košíc tú pravú letnú atmosféru,“ doplnila Krajkovičová. Dodala, že v druhom ročníku Leta v parku uvidíme skupiny Vidiek, Puding pani Elvisovej, The Uniques Cartonnage, Abraxas alebo Lavagance. Z divadiel to bude Dezorzovo bábkové divadlo pre dospelých, Cirkus Garuda či Elá Hop pre deti. Na všetky akcie je vstup zdarma.
„Súčasťou tohto ročníka Leta v parku bude aj špeciálny koncert kanadskej legendy Skinny Puppy, ktorá ovplyvnila také legendy ako Marylin Manson, Nine Inch Nails alebo Ministry. Skinny puppy bude v košických Kasárňach už 13. augusta a lístky sú dostupné prostredníctvom služby ticketportal. Veríme, že Leto v parku sa pre Košičanov stane synonymom kultúrneho leta a zároveň bude vyhľadávaným príťažlivým podujatím pre zahraničných turistov,“ uzavrela Krajkovičová.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM