Webnoviny - Krimi

Podmienečný trest za usmrtenie motocyklistu

Rozsudok Okresného súdu v Michalovciach s trestom dva roky odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky a zákazom vedenia všetkých motorových vozidiel na šesť rokov pre Michala M. (71) z Humenného nadobudol právoplatnosť.

Ilustračné foto SITA/AP (WEBNOVINY) – Na verejnom zasadnutí Krajského súdu v Košiciach, ktorý mal rozhodnúť o odvolaní prokuratúry proti tomuto rozsudku, prokurátorka odvolanie stiahla. Dôchodcu okresný súd uznal v marci vinným z usmrtenia. Ako vodič Škody Fabie v októbri 2010 na frekventovanej križovatke v Michalovciach nedal prednosť skupine motocyklistov, ktorá išli po hlavnej ceste. Jeden z nich, 20-ročný Tomáš na motorke značky Yamaha, nestihol zabrzdiť a z boku do auta narazil. Utrpel ťažké zranenia hlavy, ktorým na mieste podľahol.

Okresný súd pri výmere trestu zohľadnil, že dôchodca svoj skutok oľutoval a príbuzným mŕtveho sa listom ospravedlnil. Taktiež prihliadal na vyšší vek, problematický zdravotný stav obžalovaného, aj to, že je na neho odkázaná jeho manželka. Ďalšou poľahčujúcou okolnosťou bolo, že Michal M. mal doteraz v karte vodiča len jeden menší priestupok. Rovnakými „okolnosťami prípadu“ odôvodnila prokurátorka, prečo už na odvolaní netrvá.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM