Zuzana Vajayová Krimi

Policajnému vyjednávačovi sa podarilo odhovoriť muža od samovraždy

Takmer osem hodín zamestnával policajtov, hasičov i zdravotníckych záchranárov 37-ročný Slavomír z Košíc, ktorý sa vyhrážal spáchaním samovraždy.

Policajná hliadka prišla na sídlisko Nad Jazerom na Poludníkovú ulicu už v utorok (22.2.) o 23.00 h.

„Po príchode na miesto policajti zistili, že na parapete otvoreného okna jedného z bytov na 7. poschodí sedí muž, v ruke drží nôž a vyhráža sa, že skočí. V byte sa v tom čase nachádzal aj jeho brat a matka,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová. Dodala, že policajti vošli do bytu, ale muža sa im nepodarilo presvedčiť, aby z okna zišiel. Slavomír sa stále vyhrážal skokom z okna, ak vraj uvidí ešte jedno policajné auto, záchranárov či hasičov. „Na miesto bol povolaný policajný vyjednávač, ktorý po niekoľkých hodinách muža od jeho úmyslu odhovoril a o 6.50 h bol muž prevezený na psychiatrickú kliniku do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura na Rastislavovej ulici v Košiciach,“ dodala Demjanovičová.

Polícia má s neúspešným samovrahom už svoje skúsenosti. Dvadsiateho deviateho decembra 2010 sa totiž vyhrážal zabitím svojej matke a ohrozoval ju guľovými zbraňami. Za tento skutok bol samosudcom odsúdený na 8 mesiacov s podmienečným odkladom na 15 mesiacov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM