Alexandra Kolínská Krimi

Policajti riešia smrť mladíka (†25): Zadržali troch podozrivých tínedžerov!

K mladíkovi (†25) bola privolaná rýchla zdravotná služba, ktorá mu už ale nedokázala pomôcť. Obhliadajúci lekár mohol už len skonštatovať smrť.

Ilustračný obrázok k článku Policajti riešia smrť mladíka (†25): Zadržali troch podozrivých tínedžerov!
Zdroj: Webnoviny.sk

V pondelok okolo 17:30 bola privolaná rýchla zdravotná služba na Kováčsku ulicu v meste Medzev, okres Košice-okolie, k mladému mužovi (†25) . Záchranári po príchode na miesto však už žiaľ mohli len skonštatovať smrť. Ohliadajúci lekár na mieste ohliadkou tela nebohého predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu s tým, že presnú príčinu smrti určí až pitva.

Polícia preto začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Pitva nebohého, ktorá bola vykonaná ešte včera preukázala, že príčinou smrti bol ťažký opuch mozgu pri vnútrolebečnom krvácaní v dôsledku zlomeniny lebečnej klenby a spodiny, ktoré môžu nasvedčovať podľa polície na zásah iného človeka.

Prípad preto okamžite prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice-okolie ako podozrenie zo spáchania zločinu zabitia. „Do prípadu boli zainteresované viaceré policajné zložky, pričom výsledkom policajného nasadenia bolo zadržanie troch podozrivých vo veku 17 a 18 rokov, ktorí boli so súhlasom prokurátora ešte včera večer umiestnené do cely policajného zaistenia,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Szabó pokračoval, že podľa získaných informácií by sa malo jednať o osoby, ktoré poškodeného mali fyzicky napadnúť ešte dňa 25. 07. 2014 v čase okolo 01,00 hodiny pred miestnou krčmou, v ktorej sa nebohý pred útokom nachádzal. „Všetky podstatné skutočnosti, ktoré viedli k samotnému útoku páchateľov na poškodeného, ale aj miera zavinenia jednotlivcov na jeho smrti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. V závislosti zistených dôkazov vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe a teda aj osude zadržaných,“ dodal policajný hovorca.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM