Lucia Lauková Správy

Posledné augustové dni budú horúce: Cez víkend nás schladia búrky

S poslednými augustovými dňami sa rozlúčime aj s vysokými teplotami. Cez víkend sa výrazne ochladí.

Ilustračný obrázok k článku Posledné augustové dni budú horúce: Cez víkend nás schladia búrky
Zdroj: TASR

V závere pracovného týždňa sa podľa portálu imeteo.sk počasie začne zhoršovať. Na naše územie postúpi od západu studený front, ktorý postupne prinesie zrážky a ochladenie.

„Už v piatok 31. augusta očakávame početnú tvorbu kopovitej oblačnosti. Tá bude vznikať v hornatých oblastiach stredného Slovenska,“ uvádza portál. V piatok sa tak pripravte na početné prehánky a búrky, ktoré môžu priniesť prívalové zrážky.

Cez víkend sa počasie nezlepší, práve naopak. „V sobotu a nedeľu sa bude front presúvať ďalej na východ a rátať tak môžeme aj s trvalejšími, stratiformnými zrážkami. Najviac zrážok spadne, už ako býva zvykom, na strednom Slovensku,“ dodáva imeteo.sk.

Nadol pôjdu aj teploty. V piatok budú ešte relatívne vysoké, od +24 do +30 °C, popoludní však už vzduch schladia búrky.

„V sobotu sa od západu za frontom už ochladí. Maximálne denné teploty dosiahnu v západnej polovici +16 až +21 °C, na juhu a východe bude ešte do +26 °C,“ predpokladá portál imeteo.sk.

V nedeľu by sa podľa portálu front mal dostať už aj nad východné Slovensko. „Maximá dosiahnu +13 až +21 °C, na krajnom juhovýchode bude ešte do +26 °C,“ píše portál imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM