Miroslav Pomajdík Samospráva

POTVRDENÉ: Novým županom sa stal Zdenko Trebuľa, pozrite si oficiálne výsledky...

A je dobojované! Druhé kolo volieb do VÚC je minulosťou. Najbližšie štyri roky bude šéfovať nášmu samosprávnemu kraju Zdenko Trebuľa. Pozrite si oficiálne výsledky.

Ilustračný obrázok k článku POTVRDENÉ: Novým županom sa stal Zdenko Trebuľa, pozrite si oficiálne výsledky...
Zdroj: TASR

Obyvatelia Košického kraja rozhodovali o mene muža, ktorý povedie smerovanie kraja v ďalšom volebnom období. Do prvého kola vstúpilo desať kandidátov na post župana. Z mien Zdenko Trebuľa, Rudolf Bauer, Dominika Palaščáková, Rastislav Masnyk, Vladimír Gürtler, Marek Ďurán, Jaroslav Džunko, Jozef Holečko, Lukáš Sisák Ivan Kuhn získali najväčšiu podporu voličov prví dvaja menovaní kandidáti.

V prvom kole s odstupom

Zdenko Trebuľa (SMER – SD,MOST – HÍD,SMK-MKP), ktorý je na poste predsedu už dve volebné obdobia, si v prvom kole pripísal priazeň 48,57 % voličov. Jeho náprotivok Rudolf Bauer (KDS) získal v prvom kole 24,53 percenta hlasov.

Predsedom Košického kraja Zdenko Trebuľa

V druhom kole volieb do VÚC, ktoré sa konalo v sobotu 23. novembra, prišlo svoj hlas odovzdať k volebným urnám 12,21 percent oprávnených voličov. Z dvojice Zdenko Trebuľa a Rudolf Bauer sa priazeň voličov priklonila na stranu Zdenka Trebuľu. V druhom kole volieb získal 53,07 percenta všetkých hlasov. Jeho súper Rudolf Bauer oslovil 46,92 percenta voličov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM