Eva Mikulová Správy

Pred 25 rokmi zastrelili v Košiciach dvoch policajtov v službe!, FOTO

Policajti si svojich bývalých kolegov uctili pietným aktom a položením kvetov pri pamätnej tabuli na mieste tragického činu.

Ilustračný obrázok k článku Pred 25 rokmi zastrelili v Košiciach dvoch policajtov v službe!, FOTO
5
Galéria

Od brutálnej vraždy dvoch košických policajtov uplynulo práve v pondelok 20. januára už 25 rokov. Tento čin máme dodnes v pamäti. Vraždili dvaja Bielorusi, ktorí sú už však na slobode. Jedného prepustili v roku 2006 a druhého minulý rok.

„Piatok 20. januára 1995 sa nezmazateľne zapísal do histórie polície a ostane v pamäti všetkých policajtov, najviac však policajtov z Košíc. V tento deň boli v priamom výkone služby na Adlerovej ulici v Košiciach brutálne zavraždení dvaja košickí kriminalisti – starší seržant Ľubomír Palacký a seržant Ladislav Nistor," spomínajú i košickí policajti na sociálnej sieti.

Počas preventívno-bezpečnostnej akcie zameranej na predchádzanie bytových krádeží na sídlisku Dargovských hrdinov kontrolovali dvoch podozrivých mužov.

Po výzve na predloženie dokladov jeden z mužov vytiahol pištoľ a šesťkrát strelil do Ľubomíra Palackého, ktorý bol namieste mŕtvy.

Ladislav Nistor v snahe zabrániť útoku páchateľa bol zasiahnutý jednou strelou do brucha a následne ho páchateľ usmrtil ranou do tyla.

Spomienkový akt

Tieto vraždy vyvolali mimoriadny ohlas a pobúrenie nielen v radoch polície, ale aj širokej verejnosti. Minister vnútra povýšil oboch menovaných do hodnosti inšpektorov in memoriam.

Košickí policajti za prítomnosti vedenia Krajského riaditeľstva a Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach si uctili pamiatku svojich kolegov položením kvetov pri pamätnej tabuli na mieste udalosti i na ich hroboch.

Taktiež sa každoročne koná na ich počesť Memoriál, v rámci ktorého sa policajti z jednotlivých policajných služieb stretávajú pri futbalovom zápolení.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM