Veronika Hunyadiová Správy

Pred rokom plávalo v Ružíne množstvo odpadu. Ako vyzerá vodná nádrž dnes?

Podľa Ministerstva životného prostredia SR na Ružíne výrazne ubudlo odpadkov.

Ilustračný obrázok k článku Pred rokom plávalo v Ružíne množstvo odpadu. Ako vyzerá vodná nádrž dnes?
Zdroj: TASR/František Iván

Vodná nádrž Ružín na Hornáde pri obci Margecany je dlhodobo znečistená nánosmi odpadu. Dnes je však vo vodnej nádrži menej odpadu ako v rovnakom čase pred rokom. Uviedlo to Ministerstvo životného prostredia SR na sociálnej sieti.

Envirorezort uverejnil aj obrázok, na ktorom je porovnanie záberov na Ružín z roku 2021 a v roku 2022, spred niekoľkých dní.

Ukazujú sa výsledky

„Úsilie o čisté Slovensko prináša výsledky a my preto ďakujeme všetkým, ktorí sa zapájajú do čistiacich a vzdelávacích aktivít. Dlhodobé a intenzívne vzdelávanie a komunikácia v oblasti ochrany životného prostredia už prinášajú svoje výsledky. Je to proces dlhodobý, ale dôležitý,“ uviedol rezort.

Občianske združenie (OZ) Ružínska priehrada najbližší víkend organizuje upratovaciu brigádu. V sobotu 19. marca pozýva na čistenie ľavého brehu Ružína. Začiatok je o 9.00 hod. na Počkaj Beach Margecany. OZ po zime opäť nainštaluje aj norné steny na zachytávanie odpadkov, aby nekončili vo vodnej nádrži.

V galérii pod článkom nájdete fotky vodnej nádrže Ružín počas minuloročnej návštevy ministra životného prostredia Jána Budaja.

Ružín plný odpadu
6
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM