Lenka Fedorová Tlačové správy

Premávka na účelovej ceste pri Ružíne bude pre práce obmedzená

Trasa účelovej komunikácie bude v tom čase čiastočne uzatvorená a doprava bude prispôsobovaná realizácii prác na moste. Čítajte podrobnejšie info.

Ilustračný obrázok k článku Premávka na účelovej ceste pri Ružíne bude pre práce obmedzená
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Z dôvodu dovozu a ukladania asfaltu na most ponad vodnú nádrž Ružín bude v utorok 31. októbra od 8:00 do 14:00 čiastočne uzatvorená dočasná obchádzková trasa Zlatník – Opátka. Informovala hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Bobriková.

Ako uviedla, práce budú prebiehať plynule, materiál sa bude prepravovať cez obchádzkovú trasu vozidlami zhotoviteľa stavby Strabag s.r.o. z výrobne asfaltovej zmesi v Geči. V tom čase bude trasa účelovej komunikácie čiastočne uzatvorená a doprava bude prispôsobovaná realizácii prác na moste.

„Pokládka krycej vrstvy asfaltu sa bude robiť najprv z opačnej strany mosta, od Opátky, pretože na strane od Košickej Belej je ešte otvorená pracovná jama na okraji mosta, kde pokračujú práce na mostnom uzávere, opore a prepojení prechodovej dosky s pôvodnou vozovkou. Na opačnej strane sú už tieto práce ukončené. So zhotoviteľom stavby sme zvolili takéto riešenie, aby sa práce pri izolácii mosta podarilo dokončiť v priaznivých poveternostných podmienkach,“ vysvetľuje investičná námestníčka riaditeľa Správy ciest KSK Gabriela Pelikánová s tým, že po uložení izolačných podkladov sa už budú môcť na moste robiť ďalšie práce, ktoré sú menej náchylné na výkyvy počasia.

Účelová lesná komunikácia bude uzavretá počas prepravy materiálu. „Keďže po nej budú prechádzať veľké vozidlá, mohli by spôsobiť pri strete s ostatnými kolíziu. Dopravnú situáciu budú regulovať a usmerňovať pracovníci Správy ciest KSK za pomoci Okresného dopravného inšpektorátu Policajného zboru. Prosíme vodičov o trpezlivosť a ústretovosť. Aj vďaka týmto prácam sa rekonštrukcia mosta opäť výrazne posunie,“ dodala Bobriková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM