Michal Lendel Krimi

Pri Hornáde došlo k lúpežnému prepadnutiu: 47-ročný chodec čelil desivým chvíľam

Obeťou lúpeže na Sídlisku nad jazerom sa stal muž (47) z okresu Košice-okolie. Podľa polície bol jedným z dvojice páchateľov majúcich prepad na svedomí Róbert (25). Pri desivom zážitku utrpel chodec zranenia s predpokladanou dobou liečenia 21 dní.

Ilustračný obrázok k článku Pri Hornáde došlo k lúpežnému prepadnutiu: 47-ročný chodec čelil desivým chvíľam
Zdroj: TASR

Košickí ochrancovia poriadku obvinili zo zločinu lúpeže 25-ročného Róberta z Košíc, ktorý podľa polície s doposiaľ nezisteným páchateľom v sobotu okolo 22:15 hodine olúpili muža (47) z okresu Košice-okolie.

„Potom čo k nemu pristúpili na chodníku vedúceho popri rieke Hornád na Družicovej ulici v Košiciach, mu jeden z páchateľov strhol z pleca ruksak. Následne k nemu podišiel druhý páchateľ a pýtal od neho peniaze,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Poškodeného podľa polície fyzicky napádali a ukradli mu hotovosť 7 eur, ruksak s dokladmi a mobilný telefón a spôsobili mu zranenia s predpokladanou dobou liečenia 21 dní i škodu v doposiaľ nezistenej výške. „Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Po jeho komplicovi policajti pátrajú,“ dodal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM