Lenka Fedorová Šport

Pribudne na Americkej triede cyklotrasa? Vieme viac

Jarné počasie sa začalo prejavovať aj v Košiciach a v uliciach tak vídať čoraz viac cyklistov. K známym cyklotrasám možno pribudne ďalšia. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Pribudne na Americkej triede cyklotrasa? Vieme viac
Zdroj: TASR

Cyklistika sa stáva nielen na Slovensku, ale aj v Košiciach čoraz populárnejšou. Nedávno sme vám priniesli článok o obľúbených cyklotrasách v Košiciach a okolí, ktorý sa tešil veľkému úspechu. Ku košickým cyklotrasám možno čoskoro pribudne ďalšia.

Vyplýva to z odpovede starostu MČ Sídlisko Ťahanovce Cyrila Betuša na interpeláciu poslanca miestneho a mestského zastupiteľstva Miloša Ihnáta. Ten starostu interpeloval vo veci vypracovania projektovej dokumentácie na výstavbu cyklotrasy na Americkej triede.

Ako starosta v odpovedi uviedol, mestská časť v súčasnosti pojednáva s architektonicko-projektovou organizáciou podmienky pre vypracovanie štúdie realizovateľnosti cyklodopravného a cyklistického prepojenia Americkej triedy s medzinárodnou cyklotrasou EuroVelo 11.

EuroVelo je sieť cyklistických komunikácií, ktoré spájajú významné európske destinácie v rámci celého kontinentu. Cez východné Slovensko je naplánovaný úsek tretej trasy EuroVelo 11 v celkovej dĺžke 203 km, z toho 157 km cez Prešovský kraj a 46 km cez Košický kraj.

O novinkách v súvislosti s možnou výstavbou cyklotrasy na sídlisku Ťahanovce vás budeme ďalej informovať.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM