Alexandra Kolínská Samospráva

Prvý výlet električky po zrekonštruovanej trase: Skúška trvala 4 hodiny

Po zrekonštruovaných električkových tratiach v rámci projektu Integrovanej koľajovej dopravy (IKD) v Košiciach dnes prešla skúšobne prvýkrát električka. Funkčnú skúšku na nových koľajniciach a trakčnom vedení realizovalo združenie zhotoviteľov Dúha-ZUE.

Ilustračný obrázok k článku Prvý výlet električky po zrekonštruovanej trase: Skúška trvala 4 hodiny
Zdroj: TASR

„Skúška sa začala od 9.00 h ráno a trvala štyri hodiny, kedy sme vykonali detailnú kontrolu všetkých trás. Električka prešla po trati dvakrát. Prvýkrát rýchlosťou do 20 km/h, kedy sme nastavovali rôzne technické parametre trakcie a meniarne,“ informoval František Mrava, predseda predstavenstva spoločnosti Dúha, a.s.

Po nastaveniach nasledovala druhá jazda po celej trase už s prevádzkovou rýchlosťou približne 50 km/h. „Táto druhá jazda potvrdila správnosť nastavení všetkých parametrov pre plynulý a bezpečný chod električiek na zrekonštruovanej trati. Funkčná skúška prebehla z hľadiska preverenia bezpečnosti bez akýchkoľvek problémov,“ dodal Mrava.

Pri prechode električky na celom úseku sa podľa neho okrem technických parametrov pozitívne potvrdila aj jedna z priorít projektu, a to tichý chod električiek po trase a minimálna hlučnosť. TASR poskytla informácie mediálna zástupkyňa spoločnosti Dúha Natália Raslavská.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM