Lukáš Zavacký Správy

Publikácia, ktorá má ambíciu pomôcť ekonomike východu Slovenska: Čo na ňu hovorí primátor Raši?

Východné Slovensko ako vhodné miesto na podnikanie prezentuje nová publikácia v anglickom jazyku, ktorú vydala Východoslovenská investičná agentúra (VIA). K sprievodcovi pre potenciálnych investorov sa vyjadril aj košický primátor.

Ilustračný obrázok k článku Publikácia, ktorá má ambíciu pomôcť ekonomike východu Slovenska: Čo na ňu hovorí primátor Raši?
Zdroj: TASR

Publikácia s názvom East Slovakia Investment Guide má za cieľ predstaviť región a jeho ekonomiku, možnosti na podnikanie, podporné programy, ale aj štruktúru vzdelanosti či pracovnej sily. Distribuovaná bude cez slovenské zastupiteľské úrady v zahraničí, slúžiť bude aj pre potreby samospráv, rezort hospodárstva či Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).

„Súčasne sme spustili webový portál s tým istým názvom – www.esig.sk, ktorý budeme ďalej rozvíjať. Je to vlastne informačná brána o dianí v ekonomike vo východoslovenskom regióne,“ uviedol predseda predstavenstva VIA, Peter Cacara.

Podľa primátora Košíc Richarda Rašiho vydaná informačná brožúra o východnom Slovensku pre zahraničných podnikateľov dosiaľ chýbala.

„Ponúka všetky dostupné informácie, ktoré potenciálny investor potrebuje na to, aby sa rozhodol, či v regióne zostať alebo nie. Doteraz investori, ktorí k nám prišli, hľadali informácie na meste, na kraji, v SARIO, obchodných komorách či podnikateľských subjektoch a mnohokrát im tie informácie nestačili alebo neboli rovnaké. My chceme pomocou VIA vytvoriť systém, aby každý našiel všetky informácie na jednom mieste a nestalo sa, že nám investor odíde len preto, že to, čo potrebuje vedieť, nenájde,“ dodal.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM