Prokop Slováček Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Teplo sa vrátilo, a tak si zalietajte na Baničovom padáku

Kto si zobral dovolenku v týchto dňoch, môže jasať. Ostatní si ale užijú tiež. Krásne počasie určite vydrží do pondelka, keď je sviatok.

Počasie

Na celom Slovensku bude prevažne slnečno, a teplota sa bude pohybovať až do 30 stupňov. Podobne stabilné počasie s vysokými teplotami očakávajú meteorológovia aj v najbližších dňoch. Zároveň však nočné teploty budú klesať na 17 až 10 stupňov a tak sa aj dobre vyspíme.

Oslavuje Ľudovít

Meno je nemeckého pôvodu a znamená „slávny bojovník“, „preslávený v boji“. Muži s týmto menom sú obdarení veľkou emotívnosťou a tvorivosťou. Sú aj výrazne nezávislí a predvídaví.

Ľudovítovia sú ľudia s veľkolepými myšlienkami a pozoruhodnou predstavivosťou. Ich vystupovanie je na vysokej úrovni. Nie je vždy ale ľahké s nimi vychádzať.

PREČÍTAJTE SI AJ: Rozvoňali náš život: Za vznikom vonného stromčeka bol smrad, za avivážou drina

Stalo sa na Slovensku

1914 – Slovenský vynálezca pôsobiaci v USA Štefan Banič dostal patent na vynález prakticky použiteľného skladacieho leteckého padáka.

2006 – Dvaja Slováci údajne zbili v Nitre slovenskú študentku maďarskej národnosti Hedvigu Malinovú. Útok a následné vyšetrovanie zhoršili vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom. Prípad, ktorý vyvoláva mnohé otázniky, nie je ešte vyriešený.

Stalo sa vo svete

2012 – Zomrel bývalý americký astronaut NEIL ARMSTRONG, prvý človek na Mesiaci. Narodil sa 5.8.1930.

1981 – Na doživotný trest väzenia odsúdili v americkom New Yorku Marka Chapmana, ktorý zavraždil speváka skupiny Beatles Johna Lennona.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Vedci nahlodali teóriu o déjà vu. Čo zvíťazilo nad ľudskou pamäťou?

Skladba dňa

V roku 1918 sa narodil legendárny americký hudobný skladateľ a dirigent LEONARD BERNSTEIN, autor muzikálu West Side Story. Preslávil sa však aj prezentovaním a popularizáciou klasickej hudby pre široké vrstvy obyvateľstva. Jeho tvorba sa vyznačovala syntézou klasických postupov s džezom, ale aj s populárnou hudbou. Zomrel 14.10.1990.

West Side Story
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM