Tlačové správy

Rozhodnite sa rozumne! Najprv výhodné sporenie, potom ešte výhodnejší úver

Kedysi platilo, že na riešenie bývania je najvhodnejšia stavebná sezóna. Teraz je to inak. Vhodné je ktorékoľvek ročné obdobie a rozhodujú len výhody bankových ponúk.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnite sa rozumne! Najprv výhodné sporenie, potom ešte výhodnejší úver
Zdroj: TASR

Jednou z najzaujímavejších je určite stavebné sporenie v Prvej stavebnej sporiteľni, ktorá sa v prestížnej ankete Trend Banka roka 2014 umiestnila na 2. mieste.

Sporte viac ako výhodne

Pripraviť sa vopred na investíciu do svojho bývania je rozumné. Mechanizmus stavebného sporenia v Prvej stavebnej sporiteľni funguje jednoducho, spravodlivo a bezpečne. Predpokladom pre využívanie tohto systému je uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení, a potom zostáva už len sporiť. PSS, a. s., zhodnocuje vklady svojich klientov nadštandardným ročným úrokom. Kto sporí, ten získa aj štátnu prémiu. Jej maximálna výška v tomto roku je až 66,39 €. Nárok na ňu majú dokonca aj spoločenstvá vlastníkov bytov, pričom na každé štyri byty v bytovom dome pripadá jedna štátna prémia. Stačí, aby ste v r. 2014 vložili na účet aspoň 781 € a štát vám doloží ďalších 66,39 €. Ak vložíte menej, nárok na štátnu prémiu si zachováte, ale prémia bude nižšia. Presnejšie, bude predstavovať 8,5 % z vašich tohtoročných vkladov. Pritom garancie vašich úspor siahajú až do výšky 100 tisíc €.

Naozaj lacné peniaze

Pravda, cieľom stavebného sporiteľa nie je len výhodné zhodnocovanie svojich finančných vkladov, ale tiež splnenie podmienok na získanie stavebného úveru. Jeho úroková sadzba, ktorá je garantovaná počas celej doby splácania, sa v PSS, a. s., začína už od 2,9 % ročne. Ak ale potrebujete peniaze skôr, môžete siahnuť po niektorom z medziúverov.

Našim sporiacim klientom poskytneme úver na bývanie až do 40 tisíc € aj bez založenia nehnuteľnosti, so zníženým úrokom o celé jedno percento a manželom aj bez ručiteľa. Tento typ úveru má podobné parametre, ako na obnovu bývania často využívané spotrebiteľské úvery. Rozdiel je však v úrokovej sadzbe, ktorá je v našom prípade podstatne nižšia. Vďaka nám ušetríte na mesačných splátkach i na administratívnych poplatkoch.

Tí, ktorí si naplánovali zásadnejšiu investíciu do bývania, pravdepodobne budú potrebovať vyššiu sumu. Pre nich máme prichystaný úver na bývanie založený nehnuteľnosťou s úrokom zníženým až o 1,2 %. Presnejšie, s úrokovou sadzbou už od 3,69 % ročne, čo je najnižší úrok medziúveru v doterajšej 22-ročnej histórii banky

Obnovte a ušetrite

Najväčšia a najúspešnejšia stavebná sporiteľňa na Slovensku venuje pozornosť aj financovaniu obnovy bytových domov. Správcom bytových domov, spoločenstvám vlastníkov bytov a bytovým družstvám poskytuje výhodné úvery s úrokovou sadzbou, ktorá sa v súčasnosti začína už od 2,19 % ročne.

Viac informácií získate u obchodných zástupcov PSS, alebo nám zavolajte na 02/58 55 58 55 prípadne kliknite na www.pss.sk.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM